TRÄNING & RAGGANDE

 
Ni som lyssnar på podden har hört oss prata om att jag ska börja på Crossfit. Sanna frågade om jag trodde att det fanns potentiella dudes där och jag har i ärlighetens namn ej tänkt på det. Syftet med att jag börja med Crossfit var såklart att jag ville träna i första hand. Dock har jag tänkt på det här med att träffas när man tränar nu när jag börjat.

Och let me tell you. Av alla saker i världen att tänka på när jag kämpat mig igenom dessa två nära döden upplevelser har INTE varit att ragga. Jag har mest fokuserat på att:

  1. Inte kräkas.
  2. Inte kollapsa.
  3. Ta mig igenom passen.

Förstår inte hur folk kan tycka att det finns utrymme för att flörta å hålla på? En känner ju sig inte som världens sexigaste donna när man krälar omkring på mage [eller burpees som andra kallar det] alternativt nästan fiser för man tar i så jävligt? Vid ett flertal tillfällen har jag tänkt:

”detta är inte värdigt, detta är inte värdigt, DETTA ÄR INTE VÄRDIGT”

Jag funderar på om min upplevelse av detta beror på att jag är så otränad. Hade jag varit tränad hade jag kanske lyft stänger och squatat samtidigt som jag blinkat lite lätt å ledigt mot killarna. Kanske ”tappat” saker å böjt mig ner? [OBS: ni hör att jag ej har någon uppfattning om vad man förväntas göra när man flörtar].

Det har dock varit tillfällen när vi ska ”hjälpa varandra” vilket inkluderat att kolla varandras teknik & känna på varandras magstöd. Vid dessa tillfällen kan jag tänka mig att folk kanske passar på att flörta lite. För mig har det såklart endast varit AWKWARD DELUXE.

Till exempel: ”Känna på varandras magstöd” innebar att vi skulle klämma på varandras magmuskler. Mina magmuskler är och har varit på semester under en rätt lång tid så detta blev ett trauma som kommer ta tid å hämta sig ifrån.

Hjälpande person:

– Spänner du magen?

Jag:

– Ja jag spänner?

Hjälpande person

– Du måste spänna mer!

Jag

– Jomen jag spänner! [det var i alla fall min AMBITION]

Hjälpande person:

– Jaha ja hmm, *klämmer jättehårt* . Ja dom ÄR DÄR UNDER NÅGONSTANS.

Dom.Är.Där.Under.Någonstans.

Let that sink in och sympatisera med mig tack.

Kan inte ni berätta om lyckade/misslyckade raggningsförsök på gymmet eller andra träningssammanhang?

/Emelie

2 comments

  • Haha modig person att fälla såna kommentarer i ett rum där det finns både kettlebells och annat som kan RÅKA hamna på någons fot. 😉

    Men att ragga på gymmet tror jag kan fungera om man känner varandra lite sen tidigare, men för mig inte en arena där man börjar att flörta med någon. Kanske beror det på att jag efter uppvärmningen i regel har fullt upp med att koncentrera mig på att få in tillräckligt med luft och kolla att hjärtat fortfarande slår. 🙂

    • Haha! Jamen precis:) Fokus ligger ju på att överleva träningen i första hand😂

Comments are closed.