2617
post-template-default,single,single-post,postid-2617,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

SVENSKA SINGLAR SPORTIGAST I EUROPA

Att svenska singlar är sportigast i Europa är ett påstående som Elitsinglar gick ut med för ett tag sedan. De har gjort en undersökning där 250 000 singlar runt om i Europa har svarat på frågor och genom singlarnas svar har Elitsinglar kommit fram till detta påstående. Förutom att svenskar singlar är sportigast i stan är det tydligen så att sportiga singlar känner sig sexigare och har ett större självförtroende än de singlar som är medelintresserade av sport. Min tanke när jag läste detta var:

 1. SÅKLART svenskar hävdar att dom är sportintresserade i en undersökning där en ska berätta om sina vanor.
 2. Tveksam till om det är en helt korrekt bild av verkligheten.

Varför är jag tveksam undrar ni? Jo, jag tror att folk tror att det är attraktivt att säga att en tränar och är intresserad av sport och därför anger detta som ett stort intresse. I det verkliga livet där folk har jobb, intresse av att umgås med sina nära och kära samt är människor tror jag inte träningen är ett sånt oerhört stort intresse. Visst tränar många en/nån gång i veckan och visst finns det många härliga vardagsmotionärer och visst kollar folk på mycket sport men utöver det tror jag faktiskt att det är en minoritet som går all in. Det jag tror händer är att folk vill försköna verkligheten lite [mycket] och säger att dom tränar för att det ska låta bra.

Person som tränar= positiva associationer

Person som inte tränar = negativa associationer

Jag lägger personligen inte så mycket värdering i om folk tränar eller inte, mest för att jag inte tror att det automatiskt betyder att en person är hälsosam. Hälsosam för mig är någon som mår bra fysiskt och psykiskt, inte någon som är tränad. Hur som helst.

Om en ska ta personer på diverse dejtingsiter på allvar tränar folk PÅ ETT SJUKT sätt. Förutom att de hänger på gymmet/springer en mil/klättrar i berg MINST en gång om dagen så gillar alla att ”slappna av” med några hundra armhävningar innan läggdags. Själv misstänker jag att folk kanske inte tränar så mycket som dom säger. Jag misstänker att folk eventuellt tränar hälften av tiden. Jag tar det så långt som att säga att jag misstänker att folk till och med ljuger om hur mycket de tränar.

Men vem är jag att sitta här och säga hur mycket singlarna i Sverige tränar. Jag menar, jag KAN ha fel. Alla singlar är kanske världens mest tränande människor och jag har bara missat  detta på grund av att jag har andra saker för mig.

2 Comments
 • Jenny

  22 september, 2016 at 08:11

  Det är faktiskt himla märkligt det där, har också reflekterat över det.
  Jag är en aktiv, och enligt mig, hälsosam person. Jag motionerar så gott som varje dag, men precis som du skriver så är inte träning ett intresse. Hästarna och ridningen är ett intresse, men det utövar jag ju inte för motionens skull så att säga. Löpningen är väl till viss del ett intresse, men resten är mest bara rutin. Det största problemet tycker jag är att ”folk” antar att jag ska vara smal och ”vältränad”. Men jag är kurvig, och enligt BMI överviktig, men jag är hälsosam. Så jag undviker faktiskt att nämna att jag tränar, fastän jag gör det. För att de i regel får en annan bild av mig. Märkligt va?

  • Singelpodden

   22 september, 2016 at 10:32

   Jag håller med dig, Jenny, jag spelar innebandy och simmer och är rätt rörlig men skulle folk se mig så skulle de inte tro att jag var en HÄLSOSAM och SPORTIG person vilket jag visst är, vilket précis som du gör att en inte nämner det! Sjukt ändå hur man tänker! För man tänker automatiskt att en människa som tränar mycket då ska vara vältränad men en människa som tränar mycket kan vara hälsosam men ändå kurvig… Knäppt ändå! //Sanna