NÄR MAN VARIT SINGEL LÄNGE
1803
post-template-default,single,single-post,postid-1803,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,no_animation_on_touch,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

NÄR MAN VARIT SINGEL LÄNGE

I avsnitt 48 av Singelpodden var min ”dagens tanke” det här att folk tycker att man är konstig när en säger att man varit singel en längre period. Jag blir ibland bemött av singelkillar jag träffar eller pratar med, med kommentarer som;

”OJ va länge du har varit singel”

”Men har du varit singel SÅ LÄNGE”

Det finns såklart en uppsjö av versioner av ovanstående fraser som jag inte kommer på just nu och jag vet att flera singlar jag känner blir bemötta på liknande sett i olika sammanhang. Det finns nästan alltid en underton av ”va konstig du är” även om det inte sägs rakt ut (och ja folk säger sånt rakt ut ibland). Jag kan förklara för er att alla som varit singlar under en period är väldigt medvetna om att dom är singlar då majoriteten av världen påminner om det mest hela tiden. Det jag tycker är så väldigt märkligt är att folk alltid verkar tycka att det är länge oavsett hur länge det faktiskt är? 1 månad? Ett år? Tre år? Fem år? 30 år? Vad är egentligen optimala tiden man får vara singel och det är OK. Två dagar? En vecka?

Som ni säkert redan förstår fattar jag inte syftet med att lägga en sån kommentar när man är på dejt/ska på dejt/tänker på en dejt/pratar med människor/lever i samhället. Jag kan på ett sätt förstå att folk som lever i relationer och har en partner sedan länge ställer sig undrande till en person som varit singel länge mest på grund att det känns främmande i deras ögon. Men andra singlar? What is up?

Jag funderar mycket på om det handlar om att man ska positionera sig gentemot andra människor och trycka till lite för att man själv ska må bättre? Typ ”jag har varit singel i 3 år men du har varit singel i 5 år så då är ju du MYCKET konstigare än jag och detta måste jag säga för att verkligen poängtera hur mycket mer konstig du är”.

Anywho. Tips från coachen:

Är du på dejt med någon som har varit singel mer än 2 dagar kan det vara trevligt att inte poängtera hur länge den personen varit singel och hur konstigt det är.