PARMIDDAGAR ELLER INTE?
1065
post-template-default,single,single-post,postid-1065,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

PARMIDDAGAR ELLER INTE?

image
Elaine Eksvärd har en blogg som jag är en trogen läsare av. Hon är numera gift och tvåbarnsmor men skriver en hel del inlägg om sitt singelliv och tankar om singellivet. Hon är även krönikör i Damernas Värld och skrev nyligen en krönika som fick mig att fundera en del. Det här med parmiddagar. Vad är egentligen grejen? Som ständig singel har jag haft svårt att förstå varför just par ska ha en middag endast de är välkomna på. Varför bjuder en inte in folk baserat på deras personlighet istället för att bjuda in pga att de är en del av ett par?

Elaine skriver i sin krönika att hon kunde få i ansiktet att hon ej var bjuden, då det vankades parmiddag. Som signel fock hon ej sitta med vid middagen, för att hon är just singel. Det har aldrig hänt mig men skulle det göra det skulle jag bli redigt lack. Så bara för att jag inte har pojkvän så är inte jag bjuden? Say what?

Det här att en ska umgås med likasinnade hela tiden, I don´t get it? Skulle jag, samtidigt som jag träffade min kille, överge mina singelvänner för att vi längre inte är på samma plan? Pyttsan, skulle aldrig hända. Skulle heller aldrig INTE bjuda in singlar tillsammans med par bara för att de är just singlar. På nyår är vi två par samt två singlar och en bebis. Perfekt kombo enligt mig.

Hon skriver även om julen, hur hon blev inbjuden att fira jul med en annan familj ett år, vilket vi även pratar om i vårt senaste avsnitt av podden. Jag bjöd över en vän ett år, som bodde långt ifrån sin familj och som inte hade någon att fira med. Jag får samma känsla där. Visst att julen är en familjehögtid men en ska väl ändå kunna bjuda in vänner att fira med ens familj?

Vad känner ni inför det här?

/Sanna

3 Comments
 • Profilbild

  Sebastian

  23 december, 2015 at 16:25

  Gällande parmiddagar så är det fan diskriminering av en redan utsatt grupp att utesluta singlar.
  Samtidigt kan jag ju erkänna att jag tackat nej till inbjudningar, just av den enkla anledningen att det är bara par där. Fast det beror kanske mest vilka par som varit där och inte att de är just par.

  Så där är jag också inne på samma spår som dig. Till en middag bjuder man in människor som är trevliga att umgås med oberoende på dess civilstatus för tillfället.

  Sen är jag ju lite nyfiken vad som händer på en parmiddag då inte singlarna kan vara med. 🙂 Ungefär på samma sätt som jag är lite nyfiken på varför tjejer ofta går två och två (minst) på toaletten på uteställen. Vad är det ni gör där inne egentligen? 🙂

  Gällande julen som står den för min del för samhörighet, och kan tycka att det är lite av ett generalfel att inte bjuda in någon i bekantskapskretsen om man vet att de kommer sitta ensamma på julafton. Skulle jag veta att någon av mina kompisar satt ensam på julafton, så skulle åtminstone jag ha svårt att åtminstone fråga om den vill följa med och fira jul med oss.

  • Profilbild

   Singelpodden

   23 december, 2015 at 17:04

   Jag håller med, hur kommer det sig att singlar utesluts? Why?

   Haha ja vad gör vi egentligen, skvallrar, sminkar oss och tar väääääldigt god tid på oss;-)

   Exakt, en vän till min bror skulle sitta ensam imorgon o vi bjöd in honom att fira med oss, aldrig att jag vill att någon ska behöva sitta ensam på julen, så där är jag helt enig med dig. GOD JUL;-)

   • Profilbild

    Sebastian

    23 december, 2015 at 19:02

    God Jul själv. 🙂