HUR RAGGAR MAN?
1955
post-template-default,single,single-post,postid-1955,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,no_animation_on_touch,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

HUR RAGGAR MAN?

Nu tänker ni kanske att ni ska få svar på frågan ”hur raggar man?” och jag är ledsen att jag gör er besvikna men jag har ingen aning. Jag är alltså sämst på att ragga. Och när jag säger sämst så menar jag sämst. Tror inte jag lyckats med att ragga en enda gång. Jag blir bara stressad, svettas och allmänt oklar.

Om det ska bli något åka av ligger det på att den personen som jag vill ragga på också vill ragga på mig, börjar ragga och slutligen tar sig förbi mitt beteende som ibland tolkas som att jag är helt ointresserad och ibland lite otrevlig [och så undrar jag varför jag är singel]. Jag förstår ärligt talat inte hur jag är funtad i huvudet när det gäller just detta. Det har varit tillfällen när jag varit out and about, sett någon som jag tycker är härlig och istället för att söka kontakt vägrar jag titta på personen i fråga. Tittar alltså överallt utom på just den människan. Har kanske nämnt detta vid ett tidigare tillfälle men för att illustrera mitt beteende.

arrow-down

Var ute på ett event med några personer. Såg en kille som jag tyckte var supersöt. Spenderade hela kvällen med att inte titta på honom pga att jag är oklar. Vi går ifrån stället och min vän sa något i stil med:

Vän: Den där killen verkade intresserad och tittade mycket på dig men du verkade inte vara så sugen?

Jag: Jodå jag tyckte han var jättegöllig!

Vän: ………..

Jag kan tycka att jag borde ha lärt mig att ragga under alla år som människa men icke. Ibland tänker jag att det är ett under att jag fått till det överhuvudtaget. Haha! Hur som helst. På grund av mina brister i raggningssvängen är det mycket lättare för mig att skapa relation med någon som inte är i ett så kallat raggningssammanhang för jag är mer bekväm då. Min optimala resa är: bli vän –> hänga mycket –> bli kär –> bli ett par.

Jag skulle dock vilja bli bättre på att ragga  i och med att folk jämt säger att det är så lätt. Särskilt för tjejer. Enligt vissa killar som jag känner ”kan alla tjejer få till det med vem som helst om de bara tar första initiativet”. Själv ställer jag mig ytterst tveksam till detta påstående men absolut. Det kan vara sant. Det kanske handlar om att jag helt enkelt behöver lära mig hur man gör [bättre sent än aldrig som en säger *harkel*].

Så kära Singelpoddvänner. Hur raggar man? Ge mig alla era tips och trix så ska jag se om jag kan använda mig av dessa ute på stan någon gång!

3 Comments
 • Profilbild

  David A

  14 maj, 2016 at 11:10

  Blessed med raggningsskillz verkar vara ytterst få som är….
  Sedan finns det en hel del med otroligt bra självförtroende då det faller sig ganska enkelt att ”ragga” eller vad man nu ska kalla det.
  Dock att flörta och bara vara trevlig har resulterat i att jag fått frågan vad som är fel på mig. 😅

 • Profilbild

  David A

  14 maj, 2016 at 09:35

  Mina trollz (dotter o son) tyckte att: Tjena kexet står du här o smular, är bland den bästa raggningsrepliken ever…. 😂😂 den ska jag tydligen använda när någon på ICA står pch plockar upp kakor eller kex.

  Det är oerhört svårt o nästintill omöjligt att ragga, tyvärr kan en enkel komplimang förknippas med att man bara är ute efter en sak.

  • Profilbild

   Singelpodden

   14 maj, 2016 at 10:35

   Tjena kexet är ju ändå en klassiker=) Men det är sjukt svårt att få till det där med raggandet på ett naturligt sätt. Vet inte hur man ska gå tillväga när en inte är blessed med raggningsskills.