HUR MÅNGA HAR DU MISSAT?
1905
post-template-default,single,single-post,postid-1905,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

HUR MÅNGA HAR DU MISSAT?

IMG_7072

 

Kommentaren ovan såg jag på en bild på Instagram för ett tag sedan och den fick mig att tänka. Jag undrar hur många potentiella par som missar varandra på grund av att de inte ser ut som de hade tänkt sig. Kanske är det någon som är för lång, för kort, har ”fel” kroppstyp eller inte passar in på något annat sätt.

Det är svårt att se förbi människors yttre attribut i ett första möte men jag tycker nog att en bör försöka. Jag har varit med om personer som vägrar ens titta på folk endast baserat på hur de ser ut, vad de har på sig eller vilken frisyr de har. Jag är själv rätt dömande mot människor men oftast inte så mycket för hur de ser ut, utan mer på grund av vad de säger. Folk som säger saker som jag tycker är osköna första gången jag pratar med dem har en rätt så lång uppförsbacke att vandra om det intrycket ska förändras. Ibland tycker jag själv att jag är lite för hård men i 9 fall av 10 är folk som säger osköna grejer också osköna människor.

Tror ni att ni har missat en potentiell partner någon på grund av att ni varit för dömande?

2 Comments
 • Profilbild

  Snigel

  25 april, 2016 at 20:55

  Jag är väldigt ytlig, men inte bara just utseendet. Det är mest hur personen klär sig och som du skrev, vad personen säger. Jag kan mycket väl ha missat en potentiell partner, men min spontana känsla är inte att jag missat någon på grund av detta. Har upplevt tvärtom en gång dock. Träffade min ”soul-mate” på nätet, efter att vi träffats irl ignorerade han mig totalt. Min känsla var att jag inte levde upp till den ytan han förväntat sig.

 • Profilbild

  Sebastian

  24 april, 2016 at 07:23

  Tyvärr måste jag nog säga att svaret antagligen är. Ganska många.
  Kan komma på mig själv att räkna bort människor på ganska lösa grunder ibland.
  Inte på ett sätt att jag tycker de är dåliga som människor, utan att de är ointressanta som en potentiell partner.