BLIND DATES OR NAH?
253
post-template-default,single,single-post,postid-253,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

BLIND DATES OR NAH?

Sanna skickade en bild på nån som postat en kontaktannons på fejjan där det var någon som ville hooka upp med en kille. Jag hade aldrig kunnat med något sånt men jag tycker det är modigt gjort att ta tag i det. Det finns ju med rätt stor sannolikhet en del singlar i ens nätverk som en inte vet om. Hur som helst.

Detta fick mig att tänka på det här med att folk parar ihop vänner med varann, fixar blind dates till folk osv. En del människor råkar ut för det hela tiden och en del människor har aldrig någonsin varit i närheten av att det skulle hända.

Jag undrar alltid vad det är som gör att vissa blir ihop-parade jämt och vissa inte blir ihop-parade med endaste människa? För min egen del vet jag att jag innerst inne inte är så där jättemottaglig ens för tanken på att bli ihoptussad med någon, även om jag ibland får för mig att det skulle vara en toppenbra idé.  Dock har jag ändå kommit fram till några teorier om varför folk inte väljer att para ihop vissa människor:

1. Folk har inte fattat att en vill träffa nån.

2. Folk tror att en har så mycket krav så ingen skulle passa in.

3. Folk tycker inte att en är tillräckligt *insert valfritt ord* (typ trevlig, snygg, glad osv osv).

4. Folk känner inte en enda singel av rätt kön.

5. Folk vill inte.

Jag tycker att det är väldigt intressant det här. Har alltid försökt analysera vad det är som gör att en del personer alltid blir rekommenderade som potentiella pojk/flickvänner och en del hamnar utanför radarn helt .

En kompis till mig sa en gång;

Det kanske är så att dom som alltid blir ihop-parade är blandsaft och dom som inte blir det är mer som flädersaft?

Tycker att det var en rätt rolig förklaring till att vissa paras ihop med någon mest hela tiden och vissa aldrig någonsin.

Har själv inte kommit fram till någon egen slutsats inom detta område. Någon som har teorier kanske?

2 Comments
  • Pingback:ATT BLI ÖVER - Singelpodden

    16 november, 2016 at 06:02
  • Profilbild

    Sarah

    15 juli, 2015 at 14:31

    Jag tänker att det beror lite på vilka en umgås med. Själv har jag varit den där i kompisgänget som mer eller mindre alltid varit singel medan de flesta andra varit i parförhållanden. Visst ändrades kompisgänget lite under de sena tonåren – några kom till och några försvann men sedan blev det ganska beständigt. Långlivade parförhållanden och samma umgängeskrets ger inte så många tillfälligheter till nya bekantskaper – de i gänget som fortfarande är singlar är mer sådana en inte skulle kunna bli ihop med ändå efter så lång tid för då borde det redan hänt (finns givetvis undantag). De få tillfällen mina vänner försökt tussa ihop mig med någon har det varit med killar jag inte haft någon dragning till alls. Tror dock att det vore lättare att hitta någon om kompisarna försökte hjälpa till ibland fast inte sådär uppenbart. Själv blir jag nog mer anti då av någon anledning.