ALLA DESSA FRÅGOR
319
post-template-default,single,single-post,postid-319,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

ALLA DESSA FRÅGOR

Oavsett var man är i livet så kommer det alltid vara folk som ska lägga sig i och ha åsikter. Det finns ett socialt tryck i alla samhällen och grupper som handlar om att man ska bete sig på ett visst sätt och gå en viss väg. Jag tycker att det är rätt intressant att det finns någon bild om att det är helt fritt i Sverige när det gäller vilken väg man går men skrapar man lite på ytan inser man ju direkt att detta inte är sant.

En sammanställning på frågor som kommer i livet.

Men har du inte träffat någon?

Är det inte dags?

Men ska ni inte flytta ihop?

Ni har ju ändå varit ihop länge nu?

Ska ni inte förlova er?

Ni har ju ändå varit ihop i xx antal år?

Giftemål? Är det något ni tänker på?

Ni har ju ändå varit ihop i xx antal år?

Jaha barn?

Är det inte dags för barn?

SKA NI INTE SKAFFA BARN.

Men ska inte lille Gösta/Gertrud få ett litet syskon?

Det får ju inte skilja för mycket på barnen om dom ska ha någon nytta av varann.

Osv. Osv. Osv

Själv försöker jag verkligen tänka mig för och inte ställa denna typen av frågor i och med att jag vet att det skapar ångest hos så många. Klara Zimmergren pratade om hela barngrejjen i sommarpratet som hon hade 2012 och hon menade på att man faktiskt inte måste fråga om barn jämt och ständigt. På samma sätt måste man inte heller fråga om partners och andra relaterade ämnen hela tiden.  Har folk en partner/lever ihop med någon/är förlovad/är gift/har barn så brukar det framgå rätt så snart i ett samtal.

Ni kanske kommer på fler av dessa frågor som folk slänger omkring sig i tid och otid?