3555
post-template-default,single,single-post,postid-3555,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

FEM FRÅGOR ATT FINURLA PÅ

För ett tag sedan läste jag en lista på fem frågor som en kan tänka på innan en jagar rätt på en seriös relation. Har funderat på dessa fem frågor sedan dess och tänkte att jag skulle dela dem med er pga ganska vettiga frågor.

 1. Vad vill du ha ut av livet?
  Det finns ju en HEL DEL saker att fundera på när det gäller vad man vill ha ut av sitt liv. Det känns som man borde stanna upp med jämna mellanrum och tänka på detta. Typ stämma av med sin inre polare så att säga. Vill du bo utomlands? Jobba tills du somnar? Ha massa fritid? Skapa en familj? Tål du inte kids? Vill du ens leva i en relation?
 2. Har du rimliga förväntningar?
  Jag tycker att man ska tänka igenom vilka förväntningar man har på en potentiell partner [och livet i stort]. Det är ju lätt att man sätter upp listor med förväntningar som är lika långa som kinesiska muren. Och i dessa listor kryper det med all säkerhet in helt orimliga förväntningar. För vissa är det svårt att skilja på en rimligt och orimlig förväntning när en ska på dejt till exempel så jag ska förklara hur jag menar.
  Rimlig förväntning: Min dejt kommer vara trevlig.
  Orimlig förväntning: Min dejt kommer ge mig en hundvalp och vara min andra hälft efter 5 minuter.
 3. Gillar du dig själv?
  Ja gillar du dig själv? Gör du det? Tycker du att du förtjänar att ha bra människor i ditt liv? Bra relationer? Är du din egen bästa kompis? Ska man dras med sig själv i ca 84 år [medellivslängd för kvinnor, motsvarande ålder för män är ca 80 år] så är det en rätt bra idé att börja gilla sig själv någon gång innan man kolar vippen. Tror de där 80+ åren blir mycket roligare då. Oavsett om man har relationer eller inte.
 4. Är du öppen för nya saker?
  När man lever livet i allmänhet och är i dejtingsvängen i synnerhet är det en fördel om man faktiskt är öppen för nya människor och nya saker. Mest för att man ställs inför nya människor och saker hela tiden. Människor som man kanske inte skulle mött i andra sammanhang. Människor med annorlunda åsikter. Människor som har intressen som man inte ens trodde finns tidigare. Man måste såklart inte vara en öppen människa för att vara i en relation men det underlättar kanske själva hittandet av personen som man ska ha relationen med.
 5. Vad utstrålar du?
  Om du inte tycker om dig själv och hatar nya saker är det troligen så att du inte utstrålar så mycket härliga vibbar. Om du däremot trivs med dig själv och livet är troligen vibbarna desto härligare. Huruvida en ska utstråla härliga vibbar eller ej tycker jag beror på person. Det viktigaste är kanske att det man utstrålar drar till sig den typ av människa som man vill träffa. Alla människor är ju inte härliga och alla människor vill inte ha härliga människor i sina liv. Så jag tänker att man ska försök utstråla det man vill ha.

Har ni några punkter som ni vill fylla på listan med?

2 Comments
 • SKRIVDIVAN

  4 februari, 2017 at 22:27

  Den här jobbiga dejting-svängen. För tillfället har jag lagt ner, blev utbränd av alla möten med nya människor. Och Tinder, den fruktansvärda evighets-appen som jag var helt besatt av. Men det som egentligen hände nu senast var att jag nästan blev lite sårad.

  Jag blev tokfäst vid en jättefin kille redan från första dejten. Han sa att han ville ha en seriös relation. Och det verkade vara hans sanning. Men på femte dejten när jag uttryckte att jag ville ses mer än 1-2 dagar i veckan blev det tvärnit. Det viktigaste i hans liv var hans hans familj. Hans jobb. Hans vänner.

  Han har aldrig bott med någon eller haft en nära relation där de setts varje dag. Och han sa att han inte trodde att han skulle bli sådan heller. Jag vet att jag aldrig skulle kunna nöja mig med att ses ett par gånger i veckan. Och han hade sannerligen inte utrymme för att släppa in ett passionerat sex-törstande knippe som jag.

  Det gjorde ont att behöva inse det. Ont att behöva släppa, gå miste om, en så otroligt vacker själ. Vacker på alla vis. Det här händer aldrig mig– men jag fick för mig redan på tredje dejten att jag skulle kunna älska honom. Jag tror fortfarande det. Därför gör det fortfarande lite ont att det tog slut.

  • Singelpodden

   5 februari, 2017 at 16:44

   Usch! Det är inte kul när det inte blir som man tänkt sig med någon som man tycker om så mycket. Men om personen inte är villig att ge dig det du behöver är det kanske det bästa som kunde hända ändå. Även om det inte är så lätt att se det när man är mitt uppe i det!