EN VANLIG RELATION KOMMER DÖDA MIG
1529
post-template-default,single,single-post,postid-1529,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

EN VANLIG RELATION KOMMER DÖDA MIG

Läser återigen en artikel på N24 där en kille skriver om att han är rädd för att inte kunna träffa någon som inte vågar vara sig själv, som inte kommer våga visa alla nyanser av sitt liv. Samt att han inte kommer träffa någon som han kommer våga visa sina alla sidor för. Han refererar i sin tur till en artikel om hur en ska smsa till sin partner jämfört med hur en ska smsa med sina vänner. Att en är mer nyanserad i sina sms med pojk/flickvännen jämför med de ärliga, öppna och bortgörande smsen en kan skicka med sina vänner. Och jag tänker för mig själv, han måste vara ung.

Eller?

Allt som oftast hör en om relationer där en av partnerna eller båda inte riktigt kan vara sig själv. De spelar en roll inför sin partner för de är rädda för att visa sitt rätta jag. De håller igen när de berättar om fyllor, ex, om händelser när de gjort bort sig själva och så vidare. Medan du med vänner berättar i detalj hur illa du skötte en situation. De vågar inte visa sitt sanna jag. Ett jag som kanske då inte kommer bli uppskattat, som kanske inte kommer bli accepterat. Tror dom.

Sanna, ålder  20 kände allt som oftast så. Jag ville vara allt jag inte var och spelade ofta en roll inför de killar jag crushade på eller som av någon anledning en ville imponera på. Nu, 12 år senare skulle jag inte orka. Inte orka spela eller leka charader inför personen jag delar dygnets alla timmar med. Och jag har en tro på att personen som valt att leva med mig, valt att leva med hela mig och inte bara de delar som är mina bra, utan alla delar, även de så himla mycket mindre bra 🙂 Jag fattar att du inte visar dina sämsta sidor de första månaderna men om du sen inte kan falla tillbaka och visa dig från alla håll och vinklar i personligheten, kan det kanske vara så att något är fel på relationen? Oui? Non?

Ni kan läsa artikeln här, vad tycker ni?

close-relationship-quotes-3

2 Comments
 • Profilbild

  Marit

  6 mars, 2016 at 16:31

  ÅH, det här är ett så himla intressant ämne. Jag försöker alltid visa mina sämre sidor eller åtminstone prata om dem så tidigt som möjligt så att dejten ska få en ärlig chans att kunna välja där och då om den vill fortsätta dejta mig eller inte. Jag försöker även ta reda på hans sämre sidor så tidigt som möjligt. Att få en överraskning senare in i relationen när det uppstått känslor men man inser att man verkligen hatar de dåliga sidorna och att man verkligen inte kan leva med dem, suger och av egen erfarenhet så är det verkligen inget jag vill uppleva igen. Så jag försöker alltid nästan vara en sämre version av mig själv, lite drygare osv samtidigt som att man är sig själv, haha oj vad tramsigt det här blir nu men jag tror att det är viktigt att visa alla ens sidor ända från början.

  • Profilbild

   Sanna

   7 mars, 2016 at 09:55

   Jag tror du gör helt rätt! Lika bra att visa att en kan vara knasig, knäpp, rolig, snäll, dryg osv osv, visa att en har massor av olika sidor för chocken kan annars bli så stor när de första förälskelsekänslorna försvinner…