SOM HANDEN I HANDSKEN
227
post-template-default,single,single-post,postid-227,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

SOM HANDEN I HANDSKEN

Under mina år som singel har jag (Sanna) gjort en hel del soul searching. Någonstans fick jag en känsla av att jag ville bli så hel som jag bara kunde bli innan jag träffade Honom. 29 år gammal började jag gå i terapi och under terapitimmarna utkristalliserade vi en lista över egenskaper som min framtida pojkvän gärna fick ha. Jag har tidigare haft riktiga douchebags (berättar en del om det i avsnitt 9 –singelpoddens bakgrund) och på något sätt behövde jag komma bort från dom och träffa en snäll och vänlig själ istället.
Denna väg att gå kanske inte är för alla men då det tidigare inte fungerat, då mina försök att träffa en bra person tidigare varit fruktlösa blev det till att prova nytt.

De egenskaper som fanns med på listan:
FRI
TRYGG I SIG SJÄLV
SPORT/TRÄNINGSINTRESSERAD
ENKEL
OMTÄNKSAM
LUGN
NALLEBJÖRN
SNABB I TANKEN
HUMORISTISK

Listan hade jag nedskriven men hade samtidigt memorerat den. Vid varje dejt, vid varje tillfälle jag träffade en ny kille så fanns dessa tankar med. Besatt han de egenskaper jag sökte hos en partner? Ända fram tills november förra året matchade inte killarna med egenskaperna. De saknade alltid flera av de ovan nämnda egenskaperna och jag kände mig inte beredd på att tumma på dessa. Inte längre.

Så träffade jag Eric. Och ganska snart visade det sig att han hade nästan alla de ”rätta egenskaperna”, dvs de rätta för mig. De jag önskade. Samtidigt sa min terapeut att jag skulle tänka på att han behöver ha dessa egenskaper, men har jag själv bra egenskaper att erbjuda?

Är jag fri från ex och från de gamla? Är jag öppen för en ny person? Är jag ödmjuk inför förändring och välkomnande för nytt? Är jag verkligen redo att träffa någon? Det är ganska mycket att tänka på vid en start av en relation och speciellt för en person som jag, som inte haft jättemånga och långa relationer innan, och som också önskar bryta ett mönster som jag alltid haft.

Man vet kanske aldrig att personen du träffar är den rätta för evigt men när jag ser på min kille idag och mina ex är det milslånga skillnader och jag känner mig glad och stolt över att jag lyckades bryta dåliga mönster och hitta något bra. Har ni en önskelista över egenskaper på framtida pojkvännen/flickvännen?
untitled

 

 

3 Comments
 • Profilbild

  markus

  28 juni, 2015 at 11:24

  Jag tycker att det du skriver inte alls stämmer in på mig. Mitt problem är att jag har mycket svårt att få någon tjej att ens vilja gå på dejt med mig och bli attraherad av mig. Problemet är inte bara inom Sverige, utan resten av europa Och jag är bara mig själv och klär mig efter min egen stil. Vill absolut inte låtsas vara någon annan i personlighet eller klädstil.

  Ironisk nog fungerar det utmärkt att vara den jag är och få dejter, när jag är i USA.

 • Profilbild

  Elin

  25 juni, 2015 at 16:26

  Tack för att du delar med dig, ger mig hopp om att jag också kommer kunna bryta negativa relationsmönster 🙂

  • Profilbild

   Singelpodden

   25 juni, 2015 at 19:39

   Tack för att du läser=)