PRIORITERA DEJTANDET
415
post-template-default,single,single-post,postid-415,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

PRIORITERA DEJTANDET

images

Jag tycker det är himla svårt att prioritera dejtandet. Det finns så mycket annat jag vill göra och dejtandet tar sån tid plus att det är rätt utmattande i största allmänhet. Jag skulle gärna vilja att det bara dök upp en människa utanför min dörr med minimal insats från min sida. Tyvärr kommer detta troligen inte hända under min livstid men man kan ju alltid hoppas lite [höhö]. Ultimata dejtingstrategin borde ju egentligen vara att rensa kalendern från alla aktiviteter, kompishäng och träning för att dejta som en galning men hur kul liv får man då? Visst träffar man säker massa nya människor och får chansen att göra saker man aldrig gjort innan men jag vet inte om jag skulle orka med att fokusera endast på detta. Det känns ju som att en del av vad som gör mig till mig är hur jag spenderar min fritid. Skulle jag endast jaga efter en partner och prioritera bort saker som jag gillar tror jag risken är stor att man tappar bort sig själv helt.

Vill man verkligen träffa en partner och ha en seriös relation måste man prioritera om sitt liv och göra plats åt en ny människa. Finns inte den viljan tror jag det är svårt att få till det. Jag har hört tips om att man rent fysiskt ska göra plats för en partner i sitt hem för att vänja sig vid tanken och ge platsen i sitt huvud. Exempelvis lämna lite utrymme i garderoben så att en till person skulle kunna hänga in sina grejer, eller ställa fram en extra tandborste som ens framtida partner ska använda. Jag har inte testat detta dels för att jag tycker det känns mycket märkligt att gå runt och låtsats att det ska komma någon och dels för att jag bor i en ytterst liten lägenhet. Har dock hört att detta funkar för vissa som har provat.

Jag tror att anledningen till att jag inte riktigt tar mig tid till dejtandet handlar rätt mycket om att jag inte kommit till den punkten i livet där jag vill satsa allt jag har på att träffa en kille. Kommer det så kommer det som man brukar säga.

Hur känner ni som är singlar och dejtar. Tar ni er tid till detta eller känner ni som jag att ni inte riktigt prioriterar det?

/Emelie

2 Comments
 • Profilbild

  Evelina

  23 september, 2015 at 15:30

  Jag är helt med dig på det här. Jag orkar inte prioritera in massa dejtande. Det e så mycket roligare att planera en resa, ta emot besök av vänner, slänga upp benen på bordet och mysa ner sig i soffan framför Netflix. Högt eller lågt så prioriterar jag helt enkelt mig själv och min tid. Kan också hålla med om att jag kanske inte heller vill så pass mycket. Jag tindrar, har gått på nån date här o där… men nej. De blir oftast en första o inga fler 🙁
  Dock har jag alltid fallit pladask, jag vet liksom direkt (tror jag ) haha. Hittar ofta saker jag stör mig på.. för kort, för snäll osv. Kanske de också en hit om att jag inte riktigt är där än.

  Förövrigt vill jag säga att jag är en singelmänniska. Jag kan nog placera alla mina vänner i fack (relations- eller singelmänniska), och har alltid gjort! 🙂 Tack för er härliga podd och tack till min kusin Sofie som tipsade om den 👍😊

  • Profilbild

   Singelpodden

   23 september, 2015 at 17:28

   Så himla kul att du 1. Lyssnar. 2. E Sofies kusin. 3. Känner igen singel/relationmänniskor tänkandet:) ha det fint!