LIVETS HÅRDA SKOLA
476
post-template-default,single,single-post,postid-476,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

LIVETS HÅRDA SKOLA


Googlar man ”livets hårda skola” får man upp förslagen ovan. Jag funderar mycket på Googlingen ”Livets hårda skola stava som en potatis”.

 1. Vem har googlat?
 2. Vad betyder det ens?
 3. En potatis behöver faktiskt inte gå i skolan.

Ni undrar säkert varför jag har Googlat detta från första början och det ska jag berätta för er;

När man som jag är ute i den såkallade internetdejtingsvängen inser man att det finns en stor mängd människor som har gått i ”Livets hårda skola”. Personerna som gått där befinner sig framförallt i diverse dejtinggrupper på Facebook [dejtinggrupperna på Facebook kräver en hel uppsats men det får vi ta någon annan gång] men du hittar dom även på Tinder & Bumble.

Jag förstår att människor vill förmedla att dom levt ett hårt liv, är dock tveksam till att alla levt så jäkla hårt? Fast vad vet jag, mitt liv har inte innehållt något trauma/jobbigheter so far så kanske ej kan relatera. Men jag förstår också att folk vill få fram att dom lyckats undvika all form av utbildning vilket är imponerande i sig. Vi har ju faktiskt skolplikt tills 9an i alla fall när jag var ung å vital.

Min fundering är; Är detta information som ger mycket utdelning?  Jag tycker att det har en väldigt bitter underton och jag fattar till denna dag inte varför folk skriver det. Ska man bli imponerad eller känna att ”god dayum” vilken mysig människa det där verkar vara? Finns det inte HUNDRA andra saker man kan skriva istället? Saker som varken har med någon skola eller hårt liv att göra? Jag funderar själv på att börja skriva;”Har gått livets mjuka & fluffiga skola” till dessa människor bara för att väga upp lite.

Och på tal om utbildning. När det finns möjlighet att skriva sin titel/utbildning på diverse siter tycker jag verkligen att killarna tar chansen [alltså dom som ej gått ”livets hårda skola då]. Jag skriver helst inte ut min jobbtitel för jag tycker det är ointressant. Det säger inte så mycket om mig som person tänker jag. Men titlarna som dudsen svänger sig med är ibland helt obegripliga. Jag fattar att det är viktigt för vissa men vem bryr sig? Alla snajsiga titlar i världen hjälper väl inte om man inte är en härlig människa?

Ibland undrar jag om folk gått in här och bara gått BANANAS. Själv fick jag titeln nedan när jag testa. BAHAHA!


Går ni igång på fancysmancy jobbtitlar och folk som berättar om det eller tycker ni bara det är astöntigt?

/Emelie

11 Comments
 • Pingback:INTELLIGENTA KVINNOR ÄR OFTARE SINGLAR - Singelpodden

  31 januari, 2016 at 15:43
 • Pingback:GÖR LÖNEN SKILLNAD? - Singelpodden

  31 januari, 2016 at 15:26
 • Profilbild

  Sabina

  7 oktober, 2015 at 19:34

  Knappt så jag vågar skriva det här för då får jag väl massa hårdingar på mig. Men jag upplever att de som oftast skriver att de gått ”livets hårda skola” tycker att de är offer och att det mesta (läs: allt) är andras fel. De har inget ansvar för saker gått fel, det beror ju på andras fel & brister.

  • Profilbild

   Singelpodden

   7 oktober, 2015 at 20:34

   Aha! Har ej tänkt på det så men du kanske har en poäng!

 • Profilbild

  A Svensson

  5 oktober, 2015 at 12:33

  Jag tycker heller inte om att prata om jobbtitlar men det är ju helt omöjligt att undvika!! Jag brukar aldrig fråga men alla andra gör ju det!! och då finns det ingen återvändo längre, sunt förnuft att fråga tillbaka. Träligt att hamna i jobbpratarträsket som allt som oftast inte leder till några roliga eller intressanta diskussioner.

  • Profilbild

   singelpodden

   5 oktober, 2015 at 13:29

   Du menar att alla alltid pratar jobb på dejter? Upplever du att det är bland de första frågorna de ställer när ni ses? Helt sant, det är ju faktiskt rätt oviktigt vad man jobbar med, viktigare att dela med sig om fritiden då det är den man delar i ett förhållande =)

   //Sanna

   • Profilbild

    A Svensson

    5 oktober, 2015 at 21:22

    Ja absolut! I alla möten, både på dejter och när man träffar folk i andra sammanhang. Jag skulle kunna bli kär i en person endast för att de inte frågar vad jag jobbar med, haha. #lättraggad 😉

 • Profilbild

  Märta

  4 oktober, 2015 at 12:15

  Hej!
  Tack för en bra podd (och blogg)!! Jag är 32 år och precis som ni, ”den eviga singeln”. Jag längtar så otroligt mycket efter att träffa den rätta killen och få bilda familj med honom. Jag känner igen mig i bitter-avsnittet, och har reagerat precis likadant som Emelie när jag fått reda på att YTTERLIGARE en kompis ska få barn. Det handlar ju inte om att jag inte önskar allt gott åt mina vänner, utan att jag OCKSÅ vill ha det. Vad gör de som jag uppenbarligen inte lyckas med? Jag hoppas och tror att det finns någon för alla där ute, och att jag så småningom träffar honom. Jag hoppas bara att jag träffar honom medan min kropp fortfarande kan få barn.

  För att öka chanserna att träffa honom så har jag sedan i våras börjat med Tinder. Jag har messat med en del trevliga killar och våra samtal är roliga och intressanta, ända tills frågan om vad jag jobbar med kommer upp. Precis som du så undviker jag att skriva ut min titel, och jag brukar heller inte initiera ett samtal om jobb, det finns ju andra saker som säger så mycket mer om en person. Jag är civilekonom och har ett jobb med en ganska flashig (i andras ögon) titel, managementkonsult. Själv tycker jag att jobb, karriär och titlar är ganska ointressanta, så länge som man jobbar med något som man trivs med. Jag har jobbat på café, äldreomsorg, telcom-industrin och försäkringsbranschen och trivts precis lika bra där. Killar verkar dock bli skrämda när jag berättar vad jag jobbar med, vissa slutar skriva, vissa skämtar ”oj, du har ju ett ”riktigt” jobb, själv är jag ju bara lagerarbetare”, ”oj, då tjänar du nog mer pengar än jag (underförstått – det funkar inte)” osv. För mig spelar det ingen roll om jag tjänar mer än dem, om de arbetar på lager eller vad de gör, så länge som vi gillar varandra och de tycker om det de gör. Ibland får jag lust att göra som Miranda i SATC när hon speeddejtar och säger att hon jobbar som flygvärdinna istf advokat bara för att inte verka så skrämmande i killarnas ögon…Har ni några tankar kring detta, eller är det några killar här som kan förklara varför andra killar reagerar såhär?

  Undrar även hur ni brukar göra med betalning på en dejt – betalar ni var och en för sig eller betalar killen? För mig känns det konstigt att någon som jag träffar för typ första gången ska betala middag för mig, eller köpa flera glas öl/vin. Är det bara en kaffe så spelar det ju inte så stor roll vem som betalar men just när det handlar om lite större belopp. För min del splittar jag gärna notan, eller går och beställer vartannat glas vin. Jag känner mig lite som att jag blir ”skyldig” killen något annars, typ att jag måste vilja träffa honom igen, följa med hem osv. Är det en kille som jag är intresserad av och det känns som att han är intresserad tillbaka så får han gärna bjuda, då kan jag ju säga att jag gärna vill bjuda igen och vips så blir det ytterligare en dejt 🙂

  • Profilbild

   Singelpodden

   5 oktober, 2015 at 05:50

   Hej! Så kul att du hittat hit=) Du har gett oss inspiration till FLERA avsnitt i din kommentar. Haha!

   Jag VILL ju inte tro att yrke/inkomst ska påverka dejting/kärleksrelationer överhuvudtaget men jag har hört det från flera håll så tydligen gör de det. Jag vet faktiskt inte varför vissa killar reagerar som du nämner i kommentaren. Det måste väl handla om osäkerhet tänker jag? Och angående betalning på dejter tycker jag också det kan vara lite obekvämt. Har kört på både dela lika, ena bjuder eller varannan. Men jag håller med dig om att jag känner mig skyldig killen något om han har bjudit. För mig känns det mer bekvämt att dela första gången iom att man ej känner varann. /Emelie

 • Profilbild

  Johanna

  2 oktober, 2015 at 09:03

  Det är astöntigt med både ”livets hårda skola” men också med jobbtitlar. Berätta ist något mer om den DU ÄR eller något du gör på fritiden, det säger så mycket mer!

  HAHAHA livets fluffiga skola, du kommer ju garanterat få frågor på det;-)

  • Profilbild

   Singelpodden

   2 oktober, 2015 at 22:24

   Jamen eller hur! Ska testa med fluffiga skola å återkomma om jag får nån feedback. Haha!