LIGGA PÅ TREDJE DEJTEN?
2075
post-template-default,single,single-post,postid-2075,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

LIGGA PÅ TREDJE DEJTEN?

Hörni nu har jag surfat the interwebz och hittat massa amerikanska listor på regler för dejting. Jag tänker att människor där borta i staterna har en längre tradition av att dejta och att de då har bättre koll på do’s and don’t som en säger på utrikiska. Tydligen är det så att många förespråkar att en ska vänta till tredje detjen innan det blir åka av. Och med åka av menar jag ligga för att undvika några missförstånd.

Att ligga på första dejten verkar det inte vara så många som rekommenderar och andra dejten står det inget om. Jag skulle säga att jag inte tycker det finns några regler angående sånt här. Får man feeling är det väl bara att köra på? Förutsatt att alla är vuxna och med på båten. Det jag kan köpa kring detta resonemanget är dock att tredje dejten är bra för då vet man mer om vad det är för människa man har att göra med. Jag tänker mig att det är så här:

Första dejten

Folk försöker vara trevliga och härliga. De flesta är rätt framgångsrika med att dölja eventuella knäppisfasoner och visar sig från sin bästa sida. Folk är alltså så härliga att blommorna blommar och allt är rätt så fluffigt.

Andra dejten

Här fortsätter folk att fronta med alla sina härliga egenskaper. Knäppisfasonerna KAN skymta fram men ofta bortser man från det för att man tänker ”att jag måste ge hen en chans”.

Tredje dejten

Efter tre dejter pallar folk inte längre med att låtsats vara härliga. Är de härliga på riktigt fortsätter det såklart. Är de galenpannor så blir det tydligt. Allt det fluffiga från första dejten smälter bort och kvar står där en person som är extremt ohärlig.

Summa sumarum. För att undvika att getta down och dirty med någon tokstolle tycker jag att tre dejter är en helt OK måttstock.

Är ni med mig eller mot mig kring detta?

5 Comments
 • Profilbild

  Snigel

  31 maj, 2016 at 23:18

  ….för om man som mig inte bryr sig mer än att ”get down and dirty”, så gör det liksom inte något om han är en tokstolle.

 • Profilbild

  Snigel

  31 maj, 2016 at 23:11

  Jag har ett helt annat fokus i mitt dejtande just nu och därför tror jag att sex på första dejten är topp! För mig är sex deal-breakern, är han dålig i sängen då vill jag inte ha något att göra med honom. Om det ska leda till ett förhållande (vilket iofs inte är något jag strävar efter just nu) måste sex vara typ prio ett. Om jag då ligger på första dejten får jag ju veta redan då om han är något att ha.
  Men om det vore så att jag inte är i den fas jag är i nu och verkligen vill hitta den stora kärleken, så kanske min strategi inte är en höjdare, då tror jag nog också på tredje dejten. Då har man förhoppningsvis sållat bort såna som mig, som bara är ute efter sex. Haha!

  PS. Har väldigt nyss hittat er podd,blogg, IG och jag älskar allt. Ni förgyller mina för tillfället tråkiga jobbdagar!

  • Profilbild

   Singelpodden

   1 juni, 2016 at 19:14

   Välkommen till oss! Intressant ändå att sex är en dealbreaker tycker jag. Det kan ju vara rätt kasst första gången å sen blire bättre tänker jag. Eller dissar du direkt om det inte lirar första gången?

   • Profilbild

    Snigel

    2 juni, 2016 at 15:41

    Alltså, det är i normala fall inte en deal-breaker såklart. Och du har rätt, det kan vara kasst första gången, men jag söker inte aktivt efter kärleken så om första gången inte är wow, tappar jag intresset på studs. Jag bryr mig inte ens försöka ta det vidare eller ge snubben en andra chans – drivkraften finns inte där.

    Jag vet att jag låter knäpp, men jag har just kommit ut ur ett förhållande där sex var non-existant senaste TVÅ ÅREN..och det har fuckat upp mig lite.

    • Profilbild

     Singelpodden

     2 juni, 2016 at 18:08

     Äsch du låter inte knäpp! Intressant å höra hur andra resonerar:)