ÄR MAN BARA SINGEL OM MAN DEJTAR?
3125
post-template-default,single,single-post,postid-3125,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

ÄR MAN BARA SINGEL OM MAN DEJTAR?

I avsnitt 81 av Singelpodden pratade vi lite om att man bara är singel om man dejtar. Personen som skrev in till oss till det avsnittet uppfattade att det var så vi såg på saken. I mitt huvud förknippar jag singellivet väldigt mycket med dejting men jag sätter inte ett lika med tecken mellan att vara singel och att dejta.

Det jag däremot känner är att alla andra tycker att singelliv = dejting. Folk tycker att jag bör dejta hela tiden och att jag är lite av ett weirdo som inte ”tar tag” i det. Det är som att det är helt orimligt att jag kan leva mitt liv utan att springa på dejter med främmande dudes varje vecka. Har jag inte träffat en bekantis på ett tag är det alltså standard med någon variation av:

Har du gått på dejt? Dejtar du? Är du på Tinder? Är det någon action? Träffat någon intressant? Plus YADIYADIYADIYADI

Jag tycker att det börjar bli lite tjatigt faktiskt. Och när jag tänker på det så är det ju en rätt så personlig fråga att ställa till folk? Nu tar jag inte särskilt illa vid mig  i och med att jag inte orkar med att bli upprörd varje gång men jag vet singelpersoner som blir jätteledsna av att alltid bli pepparade av dessa frågor och behöva svara: NEJ HAR FORTFARANDE INTE TRÄFFAT NÅGON varje gång. Jag skulle kunna ge lite alternativ till frågor att ställa till singlar (OBS: kan också användas till människor som lever på annat sätt).

  1. Hur mår du?
  2. Hur går det i livet? (här kan till exempel en singelperson VÄLJA att berätta om sitt kärlekslivs vara eller ickevara)
  3. Har det hänt nått kul/spännande/tråkigt/inspirerande sen sist?
  4. Hur går det på jobbet/med din hobby/med den där grejen som vi pratade om sist vi träffades?

Det är verkligen inte superavancerat men uppenbarligen är det en del människor som behöver lite inspo för stödfrågor som dom ovan. Jag tror att alla som levt som singlar ett tag kan hålla med mig om följande. Går jag på dejter/träffar någon/blir ihop med min livs kärlek då kommer jag berätta det.