MR AND MRS WRONG
236
post-template-default,single,single-post,postid-236,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

MR AND MRS WRONG

Fick en kommentar på Instagram om hur hen jämt dejtar fel personer. Att man väljer pucko efter pucko. Och förmodligen gör man det av en anledning. Eller kanske många olika anledningar. Men framförallt gör man det för att skydda sig själv. Skydda sitt hjärta, från att bli skadat, krossat eller sargat. Så man dejtar samma typ, går i samma hjulspår och omedvetet håller man sig ifrån att falla.
Falla på riktigt och då för en bra person som faktiskt passar en.

Samtidigt som för varje rikspucko man träffar, tror mindre och mindre på kärleken, tror mindre och mindre på att det faktiskt finns en snäll kille/tjej, en varm och kärleksfull kille/tjej som vill dela sitt liv med en.

Det är svårt att bryta mönster, det är svårt att se att man kanske gör fel, går åt fel håll, ser åt fel håll. Men om man verkligen verkligen vill träffa den rätte/rätta, kanske man ska fundera över följande frågor:

Vad vill jag ha ut av dejtandet? Varför dejtar jag?
Vill jag ligga mer? Är jag ute efter fysisk närhet? Mental närhet? Vill jag hitta någon att dela min vardag med? Vill jag hitta en partner som samtidigt blir min vän? Vill jag träffa nya människor? Skaffa vänner?

Det är lätt att haka på en trend eller något nytt som ” alla sysslar med” men vill du verkligen göra det och vill du göra det på detta sätt? Om internetdejting inte är för dig, hitta din egen väg att gå för att finna den där rätte. Vill du dejta för liggandets skull? Om så, var tydlig med det, så både du och de du träffar vet vad som gäller.

Som nämndes i förra inlägget, var tydlig med vad du söker. Ta reda på vad det är du vill ha.
Om du är ute på stan och ska ha blå byxor så provar du kanske inte ett par gula? Varför ska du då prova en kille som inte matchar dina kriterier?

Om man har barn, eller tänker utifrån att man har barn, hur skulle då vilja att din dotter/son väljer en partner?
Hur skulle den personen behandla ert barn? Om du kan tänka utifrån det perspektivet, kanske du kan se vad du är värd, vad du bör få, vad du ska få ut av en partner.

Om man väljer fel för att skydda sig.
Vad skyddar du dig ifrån? Om du dejtar killar som ständigt gör dig besviken, hur kan det då vara bättre än att dejta ”rätt” typ av kille och faktiskt få det du egentligen vill ha?
I inlägget ”ska du inte bara ändra dig” så skrev Emelie om hur folk ständigt påpekar att man ska ändra sig. Och det ska man absolut inte i strävan efter att träffa någon. Däremot tror jag att man behöver ändra sitt tankesätt kring sig själv, sin person och sin egen fantastiskhet som förtjänar 1000 bättre än man många gånger själv tror. Ändra tankesättet kring den framtida partnern.

Lite tankar såhär en måndagskväll, hur tänker ni kring dejting?
Kring att fastna för fel personer? Att komma ur mönster?
Hur gör ni för att lyckas?

2 Comments
 • Profilbild

  Carro

  29 juni, 2015 at 20:00

  Hej, jag har vart singel i 1.5 år nu och träffat mest sexgalna män som inte alls är intressade av att lära känna mig utan bara ligga och gå hem. Nu börjar jag undra om det står idiot sökes i pannan på mig. Börjar kännas lönlöst att hitta Mr Right. Finns han? Finns det någon för alla?

  • Profilbild

   Singelpodden

   29 juni, 2015 at 20:09

   Jag tror att det finns någon för alla, och att man aldrig ska ge upp hoppet om att träffa den personen.
   Kanske du ska börja se på vad för killar du väljer att träffa? Om de alla är sexgalna och lämnar dig efter sexet, som du säger, så kanske nästa gång du matchar med någon eller träffar någon så försök träffa någon som går helt emot de som du tidigare träffat? Eller vad tror du? 🙂