Singelrecept

VAD SKA MAN LAGA – GE OSS SINGELRECEPT

Emelie

VAD SKA MAN LAGA – GE OSS SINGELRECEPT

Singelrecept

Jag tänker alltid på varför det inte finns fler singelrecept? Jag är själv inget stort fan av matlagning. Jag tycker alltid det är så himla tråkigt att laga mat till mig själv och inspirationen är inte alltid på topp. Mitt angreppssätt är oftast att göra storkok och sen äter jag samma matlåda i en veckan. Detta är som ni själva kan tänka er inte särskilt kul, varken för mig eller mina kollegor som måste sniffa på mina laxmatlådor jämt och ständigt (lagar olika variationer på lax lite för ofta om jag ska vara ärlig). Jag skulle så himla gärna vilja beställa hem en matkasse lite då och då för att få hjälp med inspirationen men det finns ju inte för singelhushåll? Alla matkasseleverantörer som jag kollat på levererar mat till familjer eller par. Men lever man ensam blir det ju alldeles för mycket mat. Visst kan man vara en härlig människa och bjuda över sina vänner på mat för att hjälpa till att äta upp men vem orkar med det? (jag vet att folk orkar med det hela tiden men jag är inte en av dessa människor).

Nu till syftet med detta inlägg. Har ni kära Singelpoddvänner några tips på goda recept för en person som ni vill dela med er av? Alltså lite ”singelrecept”? Jag tänker att vi kan försöka samla god och härlig mat till en personshushåll som inte kräver att man köper en halv miljon ingredienser och sen blir tvungen att slänga massor för man inte hinner med att äta upp det. Jag vill alltså inte ha några avancerade ”använd salt från himalaya och ärtor från en ekologisk gård på ett berg i Skåne” recept utan enkla och smidiga recept som alla kan göra. Ge mig era bästa tips så ska jag banne mig bli en bättre matlagare under 2016! Och kommer det in riktigt bra tips kan jag laga det och utvärdera recepten här i bloggen.

/Emelie

 

3 comments

 • Profilbild

  Hanna

  Köp matkasse för 2 varannan vecka så har du antingen matlåda till lunchen dagen efter eller mat till veckan du inte har matkassen.

 • Profilbild

  Malin

  Jag gör typ storkok. Men med skillnaden att jag gör storkok som jag ändrar lite från dag till dag.
  Med färs tex kan det först bli tacos, som blir köttfärssås, som blir lasange eller en paj.
  Och skulle jag inte orka laga nått nytt så har jag nya tillbehör. Gärna matig sallad, till allt, ist för pasta, ris eller potatis.

Comments are closed.

Relaterade Inlägg