SINGELPODDEN SANNA!
147
post-template-default,single,single-post,postid-147,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

SINGELPODDEN SANNA!

Jag (Emelie) har haft massiv prestationsångest över att jag ska leva upp till Sannas fina presentation från förra måndagen där jag hyllades skamlöst. Jag är inte direkt känd för att visa mina känslor angående människor runt omkring mig så detta kommer kanske uppfattas som torftigt i jämförelse men jag gör ett försök. Men innan jag ger mig på att prestera en härlig presentation av Sanna vill jag bara lyfta fram några punkter från förra veckans inlägg.

1. Att jag är världens bästa Emelie – Kunde inte sagt det bättre själv.
2. Att min framtida kille skulle vara en löpare – Känner mig MYCKET tveksam till detta.
3. Ge Emelie en timme av din tid och du kommer aldrig vilja vara utan hennes vänskap – Även om jag vill hålla med där kan jag nämna säkert en person som INTE uppskattar mitt sällskap överhuvudtaget.

Men nu är inte syftet med detta inlägg att jag ska prata om mig själv utan om Sanna! Som ni redan läst i förra veckans inlägg korsades våra vägar för första gången i Paris. Vi gick i samma klass på franskan (vi pratar alltså båda franska, *highfive*) och första dagen gick jag fram och fråga om platsen bredvid henne var ledig. Hon sa ja och resten är historia som en säger. Som Sanna redan berättat har vi varit vänner trots att det geografiska avståndet har varierat allt från 100 meter till över 7000 kilometer.

Vem är då Sanna undrar ni? Jo det ska jag berätta. Sanna är den som alltid tänker på alla andra framför sig själv. Hon är den som fixar roligheter och planerar resor för folk runt omkring sig. Hon är den som kommer ihåg vem som fyller år, vem som haft en jobbig vecka och vem som tycker om choklad mer än kola. Hon är den som älskar att träna och lyssnar på Beyonce 24/7. Hon är också den som får psykbryt när folk kommer försent och som tror hon kommer bli en ”chill” mamma i framtiden (ingen som känner Sanna håller med på denna punkten). Sanna är den som lyssnat på otaliga timmar av ältande från mig när jag varit låg och som jag skrattat med när det hänt något roligt.

Ofta är det roliga som hänt något som Sanna gjort eller sagt. Genom åren har jag fnittrat åt faktainformation som; ”Elefanter hamstrar mat i kinderna”. Skrattat när Sanna skaffade en hemtelefon ”som inte fungerade” och det visade sig att hon inte kopplat in telefonjacket i väggen. Frustskrattat och nästan kissat på mig under avsnitten vi spelat in där Sanna trott att Expressen rekommenderade folk att ta med sig två kortlekar på resan eller att Borta med vinden spelades in på 17-18HUNDRA talet. Det finns ett neverending arkiv av oneliners och roliga händelser där Sanna spelat en central roll.

I vardagen jobbar Sanna på ett klädföretag där hon roddar med kunder och fixar med events. Hon trivs som fisken i vattnet, solen på himlen och tussilagosarna i vägrenen. Om fem år tror jag Sanna kommer jobba ännu mer med eventfixande, antingen på sin nuvarande arbetsplats eller på sitt eget företag där hon är CEO över fakkin everything.

När det gäller dejting har Sannas dejtingliv genom åren varit lite upp och lite ner, lite fram och lite tillbaka. Killarna har inte alltid varit dom mest vettiga människor jag träffat men på senaste år har vägen lett bort från stolpskotten och till dom härliga snubbarna. En av dom märkligaste dejterna jag hört Sanna berätta om var den med han i USA som skulle dela en flaska vatten för det var för dyrt med två och kommenterade på vad som åts. Bästa dejterna har varit med folk på senare tid och tråkigaste dejterna med killar utan självdistans och humor.

Jag tror att jag och Sanna kommer fortsätta färdas parallellt i livet trots framtida livsförändringar som miniSannor och miniEmelies, nya pojkvänner, nya städer eller annat som väntar i framtiden. Troligen kommer vi sluta som ett par fräsiga gamla gummor som drar på äventyr med jämna mellanrum. Jag är glad för att jag gick fram och fråga om den lediga platsen där 2003 för hade jag inte gjort det hade mitt liv inte berikats med en så härlig vän.

Vill ni läsa Sannas presentation om Emelie gör ni det här.

/Emelie

 

1 Comment