VEM VÄNDER EN SIG TILL?
1628
post-template-default,single,single-post,postid-1628,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

VEM VÄNDER EN SIG TILL?

Jag har tänkt mycket på det där. Vem vänder en sig till när en behöver höra sanningen? Sanningen om tjejen/killen en dejtar?

Jag minns en scen i Sex and the City där alla fyra tjejerna, vid en middag, pratar om Mirandas senaste dejt. Med på middagen är även Carries pojkvän, Jack Berger (den av hennes pojkvänner jag gillade allra minst, så konstig och knäpp) När Miranda berättar att dejten inte ville följa med henne hem efter dejten intygar tjejkompisarna att han nog hade ett tidigt möte, kanske mådde dåligt, var trött och så vidare, medan Jack B säger rätt och rakt, he is just not that into you. Vilket påminner om filmen, Dumpad. Där får även Ginnifer Goodwins karaktär det rakt rätt sagt till sig, att killen nog inte är into her vidare mycket. Inga ursäkter, inga undanflykter. Sanningen. Förmodligen ( i alla fall kanske det inte är så men i de flesta).

Ni har säkert alla minst en händelse i tankarna där en vän har berättat om hur en kille/tjej betett sig eller att de sagt något olämpligt och det lyst röda varningssignaler, personen er vän träffar är uppenbarligen inte intresserad, ÄNDÅ säger ni, jomen hen har säkert en bra ursäkt, hen är säkert bara väldigt upptagen.

En vän berättade häromdagen om en kille som hon höll på och chatta med. De hade chattat i tre veckor och ingen av dom hade föreslagit en dejt. Jag sa, det är dags nu, bara fråga så vet du ju! Sagt och gjort, hon frågade om de inte skulle ses.
Varpå killen svarar att det gör han gärna men att han var väldigt upptagen de närmaste veckorna.
När hon berättade det stod jag inför två val, 1, säga att bra, då kan ni ses om några veckor, kul!.. eller 2. vad det faktiskt betyder, att han ju inte är tillräckligt intresserad för att faktiskt vilja ses.

Hon insåg själv vad hans svar betydde och sa precis vad jag tänkte, att han inte var intresserad, att hon skulle skita i honom. Är han inte mer intresserad är han inget att ha, oavsett hur snygg och trevlig han verkade vara.

Hur är era vänner? Säger de sanningen? Säger ni sanningen när era vänner råkar på en douche bag som de bör undvika?

2 Comments
 • Profilbild

  Camilla

  2 mars, 2016 at 19:22

  Rent spontant så skulle jag nog säga att jag för det mesta säger sanningen till mina vänner och dom likaså till mig, kanske inte alltid kul att höra men i slutändan är man ju ändå glad att man fick höra det.
  Jag har dock en kille som jag är så galet svag för men som jag innerst inne vet att det aldrig kommer bli nåt seriöst. Jag kan inte släppa honom det går bara inte. Vi ”träffades” första gången på en dejtingsida för lite mer än 1 1/2 år sedan och i början skrev vi till varandra typ varenda dag men vi träffades aldrig IRL för att han alltid hade den ena ursäkten efter den andra. Till slut slutade jag att höra av mig till honom men inte han, han fortsatte att skriva o fråga om vi inte skulle ses och faktiskt för 2 månader sen träffades vi på riktigt och det var hur härligt som helst, kändes nästan overkligt på nåt sätt. Men nu är vi där vi var innan, hörs sporadiskt och jag blir galen av att inte veta vad han vill?? Mina vänner tycker jag ska skita i honom men jag kan inte.

  • Profilbild

   Singelpodden Sanna

   2 mars, 2016 at 23:08

   Jag tycker nog också du ska släppa honom, han verkar mest vilja hålla er relation vid liv lite vid sidan av och hur kul är det för dig att ni aldrig kan utveckla den o träffas mer? Du förtjänar bättre! Någon som vill ses, vara i ditt sällskap och ha kul ihop med! 😉