TINDER GÖR DIG INTE LYCKLIGARE…
2528
post-template-default,single,single-post,postid-2528,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

TINDER GÖR DIG INTE LYCKLIGARE…

För ett tag sedan satt jag och funderade över hur lycklig en blir över att nätdejta. Jag har själv varit där, samt ser vänner som dejtar via nätet som misströstar och tycker det är nedslående då och då. Att inte få napp, att inte få matchningar eller inte få till en dejt. En börjar ifrågasätta sitt utseende och kanske även ens personlighet, varför ingen fastnar för just mig? Och det kan en tycka inte ska vara tanken med nätdejting, eller hur?

Häromdagen hittade jag denna artikeln.

Utdrag:


”Studien undersökte 12 000 unga amerikaner och hur de såg på sig själva, sin egen kropp och relationer. Det visade sig då att de som använder Tinder mycket oftare hade en sämre självbild än de övriga. 

Studien visar att det kan vara skadligt för vår självkänsla att presentera sig själv som ett objekt som man kan svajpa. Det är dock inte självklart att det alltid är Tinder som orsakar den dåliga självkänslan, säger studiens medförfattare JessicaStrübel.”


Jag tror att det är bra att man tar pauser från nätdejting då och då. Raderar appen, glömmer bort allt vad det är och fokuserar på sig själv, sitt välmående och annat i livet. Vi hade en gäst i podden som berättade att hen inte fått en dejt på väldigt lång tid och var, med all rätt, rätt ledsen över detta. Och jag tänker att detta händer en del människor, att det går ett tag mellan dejterna. Och då är det viktigt att släppa taget om det som gör en ledsen.

Hur känner ni, kan ni känna er deppiga av nätdejtingen?