Ska du äta allt det där?
160
post-template-default,single,single-post,postid-160,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

Ska du äta allt det där?

Emelie skrev i presentationen om mig, om en av mina värsta dejter och efter att ha rannsakat mig och mitt dejtingliv så inser jag att det faktiskt var min värsta dejt. Ever.

Jag bodde i USA, jag var 19 och jag gick på gym. Jag hade en t-shirt på mig där det stod typ Skåne Innebandy och det var tack vare den som han kom fram och började prata. Vi var två svenskar som endast pratade på grund av att vi kom från samma land. Inget gemensamt skulle det visa sig.

Han bjöd ut mig och jag tackade ja.

Han hämtade mig i sin supersnygga sportbil och tog mig till en sushirestaurang.
Vi beställde mat, eller rättare sagt, han tyckte jag skulle beställa en viss rätt och då jag inte ätit mycket sushi i mina dagar så gick jag med på det. Han beställde en flaska vatten till sig själv. Jag bad om en till mig. Då sa han till servitrisen att vi INTE behövde två flaskor, det räckte med en, vi kunde dela den….
Alltså dela på en 33cl Evian…

Vi fick in maten och började äta. När vi kommit halvvägs av portionen la han ner sina bestick, och sa att han var färdig. Är inte du också det?, frågade han. Jag brukar aldrig orka äta upp allt, det gör väl inte du heller?

Mållös. Helt mållös var jag och vågade inte äta upp maten. Jag hade aldrig känt mig så dum. Jag fick inte dricka för mycket vatten, inte heller äta mig mätt, inte äta upp maten vi beställt. Samtalen var urtråkiga. Han trivdes inte med jobbet, inte heller med livet i USA. Det enda som var bra var just att han tjänade massa pengar och kunde köra sin flashiga bil.

När jag tittade ut på parkeringen, på hans nu så ocharmiga, fula bil så kunde jag bara tänka hur mycket jag ville sätta mig i den och få honom att köra mig hem..

Men han ville imponera. Så istället för att köra mig hem körde han runt i stan i över en timme för att jag skulle få ”känna av det häftiga med bilen”. När vi väl kom hem kastade jag mig ur den. 3 timmar av mitt liv som jag aldrig kommer få tillbaka.

Hade detta hänt idag, hade jag beställt i 4 flaskor vatten, bara för att. Jag hade beställt in dubbla efterätter och jag hade lämnat restaurangen med efterätt runt munnen i en taxi. Låt aldrig någon säga åt dig vad du ska äta och dricka på en dejt, och låt aldrig någon få dig att känna dig dum. Då är det bara att resa sig upp och gå.

IMG_2843

1 Comment