ÖVERVIKT OCH DEJTING
3191
post-template-default,single,single-post,postid-3191,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,no_animation_on_touch,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

ÖVERVIKT OCH DEJTING

För någon vecka sedan lade vi upp en bild som vi upplevde som självklar i sitt budskap men som vi upplever tolkades helt fel.
Nämligen den här bilden:
img_5961

Emelie skrev även ett inlägg om vad män och kvinnor fruktar mest. Och är det några saker en lär sig i dejtingsvängen så är det att 1. kvinnor måste vara försiktiga när de träffar en främling. Helst ska man inte gå hem till en okänd människa. Berätta gärna för vänner vart du ska ta vägen och vem du ska träffa. Gå inte hem själv sen då du kan bli utsatt för någon som vill våldta dig eller skada dig. 2 att det många män är mest rädda för är att den de ska på dejt med ska vara överviktig. Jag vet inte hur många dejtingprofiler som korsats ens väg där killen skriver ” tjocka tjejer behöver inte kontakta mig, jag kommer inte svara”.

Det var detta vi ville förmedla med denna bild, det var det vi ställde oss undrande över, ÄR det verkligen så att killar tycker att det är så hemskt med just överviktiga kvinnor?

Både jag och Emelie upplever att det finns ett visst förakt för överviktiga kvinnor bland män i dejtingsvängen. Varför många män/killar/gubbar tycker att det är något de inte kan se förbi, förstår jag inte, det finns ungefär en triljard andra saker som en bör oroa sig för än att oroa sig för att någon har ett litet extra kilo på höften. HUR kan det vara avgörande i ditt letande efter en själsfrände? Vi undrar och ställer oss frågande till detta. Men det vi fick som kommentarer var att VI ökade på det fetmaförakt som redan fanns och det vill jag gärna ta tillfälle i akt att svara på.

Nej, vi vill inte öka på fetmaföraktet, det var verkligen inte tanken bakom denna bild, snarare att vi ville lyfta tankarna kring varför så många män ser överviktiga kvinnor som ett big no no och varför de gör det? Hur kan det komma sig att en hellre har en smal, normalviktig person vid sin sida än en med några extra kilo? Vad i dessa extra kilo är det farliga?

 

Vad tycker ni om detta? Berätta gärna era tankar!

Ha en go torsdag!

3 Comments
 • Profilbild

  Hoggaforfan

  1 december, 2016 at 19:27

  Vi killar har en mycket mer visuellt fokuserad sexdrift än ni tjejer så tex även om en tjej kan vara snygg men som ”tjock” gör att killen inte är attraherad av henne.
  Se det lite som att en kille kommer till dejten, han är kanske i grunden snygg, men luktar svett och har nätbrynja.

  Finns en del forskning på det hela vill jag minnas men det är väl en grov förenkling av det hela. Förlåt alla ni som tar illa upp. Biologi kan vara både onödig och otrevlig.

  • Profilbild

   Sanna

   1 december, 2016 at 19:35

   Så du menar att killar inte kan se förbi några extra kilo och se människan för den hon är utan ser endast kilona och finner inte henne attraktiv då?

   • Profilbild

    Hoggaforfan

    3 december, 2016 at 20:41

    Det handlar om preferenser och därmed drifter, det handlar om första intrycket och det KAN vara avtändande, det beror på preferens etc, det KAN vara en initial nackdel. De flesta föredrar säkert en dejt som är fräsch och i bra form till en början medans senare i skedet är personligheten viktigast. Alla är vi olika men attraktionen måste finnas där.
    Det finns allt från folk som inte tål minsta lilla extragram till feeders och de flesta lär vara flexibla i mitten.
    Det finns säker tillfällen när någon inte kan se förbi några extra kg och det finns tillfällen när någon ser det som en glad överraskning