HUR GÖR MAN FÖR ATT GÅ VIDARE?
1554
post-template-default,single,single-post,postid-1554,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

HUR GÖR MAN FÖR ATT GÅ VIDARE?

Ja, hur gör man egentligen för att gå vidare i livet? Efter ett uppbrott, efter att kärleken lämnat en?

Vi fick ett mail häromdagen där en lyssnare berättade att hon inte kunde släppa taget om sin före detta pojkvän. De hade varit tillsammans ett bra tag, han var hennes första pojkvän och när han hade gjort slut hade hon inte kunnat vänja sig vid tanken på ett liv utan honom. Jag satt länge och grunnade över problematiken, för jag känner så väl igen den. Min första kärlek, som jag träffade på ett gym i USA, tog det mig nästan 10 år att komma över. Varför det tog så lång tid? För att jag fortsätta hålla kontakten med honom. Vi pratade i telefon, mailade, smsade fram och tillbaka under dessa år och någonstans fanns han alltid med i bakgrunden. Vi hade kontakten, ingen av oss ville släppa taget, vem visste vad det kunde leda till i framtiden?

Problemet var ju att hoppet levde i och med att kontakten vidhölls och såhär i efterhand borde jag, skulle jag ha brutit all kontakt direkt efter flytten från USA. Med tiden hade minnet bleknat och jag hade börjat fundera i andra banor, tankar på att träffa någon annan, men kontakten med honom, telefonsamtalen på kvällarna höll mig kvar.

Så mitt råd till dig, från mig, är att jag gör inte som jag. Lev inte kvar i gamla minnen, håll inte kontakten i hopp om att han ska komma på andra tankar, bryt. Bryt kontakten, ta bort honom från alla sociala medier och försök i alla lägen att inte tänka på honom. Det kommer bli svårt, det kommer ta tid men när du vaknar upp en dag och det hinner bli lunch innan du tänker på honom, inser du att du är på väg ut ur tunneln, att han börjar försvinna från dina tankar och att du är på väg åt rätt håll, men för att komma dit, ingen mer kontakt.

Vad säger ni som läser? Kontakt eller ingen kontakt?

//Sanna

6 Comments
 • Profilbild

  Sebastian

  25 februari, 2016 at 17:32

  Vill nog säga att det bästa i längden är att bryta helt.
  Annars blir det lite som att peta i ett öppet sår, och därför får det aldrig en chans att läka.
  Så det bästa är nog att deppa skiten ur situationen till en början för att få rensa upp lite själsligt, för att sen tejpa ihop sitt trasiga hjärta och jobba sig upp till att båda fötterna står stadigt på marken igen.

 • Profilbild

  Victoria Roos

  24 februari, 2016 at 19:48

  Håller med om att ingen kontakt ökar chanserna till att komma över någon. En sak som funkat för mig är också att skriva ner alla känslor, alla minnen, allt sådant som håller en kvar. Det där som man är rädd att glömma bort om man börjar gå vidare. För när man skrivit ner allt fint som man saknar och allt man är rädd att släppa, då kan man börja gå vidare och inte hålla på att tänka på det. För, om man sen någon dag faktiskt vill återuppliva gamla minnen så har man alltid sin text att gå tillbaka till. Och det blir som en trygghet i arbetet med att inte tänka på den personen man försöker komma över. Skriv ner, så kan du sluta tänka på det!

 • Profilbild

  Maria

  23 februari, 2016 at 18:05

  Ja han var ju det och det är som Miriam Bryant sjunger Allt jag behöver nu är att hitta en annan du 👌👌👊

 • Profilbild

  Maria

  23 februari, 2016 at 14:26

  Känner mig så träffad när jag läser detta, det är snart fyra år sen det tog slut mellan mig o mitt ex. Det var han som gjorde slut och jag var helt förstörd länge länge och trots att han såra mig nåt grymt kan jag ändå inte släppa taget. Vi hörs fortfarnade av då och då och ses nån gång ibland. Han är lixom orsaken till att det inte funkar med nån annan, för han har mitt hjärta på nåt vis, ifall han skulle komma tillbaka skulle jag inte kunna säga nej. Förstår inte varför det ska vara så svårt att släppa taget??? Så märkvärdig var han ändå inte!!

  • Profilbild

   Sanna

   23 februari, 2016 at 16:25

   Det är ju så svårt! Jag försökte flera gånger aktivt att inte prata med honom, att radera honom från sociala medier men jag återvände efter ett tag för att upprätthålla kontakten, men till vilken nytta!! Var han din första kärlek?