1201
post-template-default,single,single-post,postid-1201,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

DEJTINGVÄRLDEN – SNABBARE ÄN TÅGET

I dejtingvärlden idag går det fort. Kanske ibland lite väl fort. Många upplever jag som så hetsiga att de inte kan vänta fem minuter på den andras svar innan de swipar/letar vidare för att hoppas på att nästa ska svara fortare. Och hur online vi än lever våra liv så har vi jobb att sköta, hobbies att underhålla oss med samt vänner och familj att umgås med. Flera gånger under min dejtingtid fick jag höra, efter att inte ha svarat på 10 minuter, att jag var dryg och att personen på andra sidan inte hade tid att vänta på mig. De kunde till och med dra det så långt att de trodde att jag satt och chattade med någon annan och jag var typ ”otrogen” mot dom. Högst märkligt. Varför har vi så bråttom?

IMG_9095Jag såg filmen ”De tre musketörerna” i helgen, och där kardinalen, kungens närmaste man, släppte iväg duvor för att så snabbt som möjligt meddela England om sina planer att döda kungen. Kungen hade skickat brev och det var detta brev han försökte stoppa, som då hade skickats via häst. Det tog ju dagar, veckor eller till och med månader för meddelanden att komma fram förr men idag har vi knappt tid att vänta 5 eller 10 minuter på svar på nätet. Vad har sociala medier gjort med oss? Jag tycker det är bra med personer som har liv där de har intressen, vänner och jobb som tar tid. Att du konstant är online, konstant tillgänglig visar mer på att du faktiskt inte har mycket mer än att vara online som intresse, och det var, under tiden jag dejtade, inget bra tecken. Så om du är en person som inte kan vänta, försök. Och om du är en person, som jag, som blivit utsatt för dessa hetspellar och hetsfior så gå vidare, det kan omöjligt vara så bråttom att de inte kan vänta. Eller vad säger ni?

//Sanna

2 Comments
 • Jonas

  12 januari, 2016 at 13:08

  Jag har väntat på svar snart i över en vecka, då får ta den tid det tar helt enkelt 🙂

  • Singelpodden

   14 januari, 2016 at 10:27

   Eller hur! Folk har ju rätt mycket att göra om dagarna =)