DEJTA SOM 40+?
2220
post-template-default,single,single-post,postid-2220,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

DEJTA SOM 40+?

fd007f376c0da2c44078dae9fc924b49Emelie lade upp denna bild för ett tag sedan och reaktionerna följde. Det var några av våra följare som kommenterade att det minsann inte är lätt att dejta när man nått åldern 40 +. Oftast har en barn vilket verkar avskräcka en del som får för sig att de då måste bli en extrapappa. En av våra följare skriver: Som kille skulle man kanske kunna vara glad att dejten är 40 och har barn, för 1. hon kan få barn 2. hon kanske inte är desperat efter barn direkt 3 har överlevt det, men så verkar inte männen alls se det?

Jag undrar då för mig själv, är det så att ju äldre du blir som kvinna, desto mer skrämmande är du? Vill inte män i 40-års åldern dejta kvinnor i sin egen ålder? Jag har så många frågor, men vet inte svaren? Har vi några som läser här som är 40+ och ute i dejtingsvängen som kan berätta lite för oss? Hur är det att vara 40, mamma (eller inte mamma) och dejta?

Jag har dejtat som 20- ngt och 30- ngt men är nyfiken på 40- något dejtingen?! Berätta!

4 Comments
 • Profilbild

  Iris

  29 juni, 2016 at 19:33

  Jag känner mig överfallen av män på dejtingapparna. Män i alla åldrar skickar i princip samma fråga, dvs vill du ses NU alternativt vill du KNULLA nu? Vissa skickar även bilder på sina könsorgan alternativt ger en massa väldig irrelevant information kring dessa. Jag trodde detta skulle ha lättat eftersom jag är 40+, men så är det inte. Jag skulle ju kunna bli smickrad eftersom jag uppenbarligen är ”gångbar”, men blir faktiskt bara irriterad och trött. Vill för det första ha en man som orkar PRATA med mig och som är intresserad av VEM jag är och att jag är en intressant människa med en hjärna, inte bara av hur jag ser ut. Det känns inte som de män jag råkat ut för är så intresserade av det faktiskt, de köper mer ett koncept som en sexfantasi. Jag har dejtat några av alla de hundratals som hört av sig de senaste månaderna, och två har varit ganska trevliga men inget mer, resten har varit katastrofala och då menar jag verkligen katastrofala. Några har skickat kuk-pics och andra har stalkat mig på sociala medier och kallat mig en massa skit efteråt. Bara för att bevisa för mig själv att jag inte är en jättegammal trött feminist tvingade jag mig att faktiskt ha sex med en av de unga killarna.
  Efteråt kändes det bara jättedumt. Gillar inte att ha sex med en kropp, så NEJ det gör jag inte om.
  Jag känner hur jag blir mer och mer mätt och vet faktiskt inte riktigt hur man ska hitta en man som både är en vän och har ”det”, som inte bara vill ligga. Vad är det för fel på män egentligen? Varför verkar vissa tro att kvinnor är prostituerade? Eller varför tror de att man skulle vara intresserade av en penisbild? För mig är det bara avtändande.

  • Profilbild

   Singelpodden

   30 juni, 2016 at 09:58

   Det blir alltså inte bättre ju äldre vi blir? Jag trodde ändå att de som kommit upp i 35 och över slutade med snoppbilderna! Men usch det låter ju verkligen inte roligt med dessa katastrofala dejterna du gått på! Det är ju précis det en söker, någon att prata med, dela livet och inte bara focus på en sak. USCH och TVI! Hoppas du hittar orken att ändå fortsätta kanske dejta =)

 • Profilbild

  Cee

  18 juni, 2016 at 11:06

  Räcker upp handen. Singel och 40+. Tror inte att det är svårare att dejta en tjej eller kille över 40+ men man har kanske mer att ta hänsyn till runtomkring en och kan inte riktigt bara kasta sig in och hänge sig totalt? Jag dejtar både yngre och äldre och samma ålder. Någon har gått vidare till en riktig relation men ingen har liksom blivit till det där lilla extra som stannar för alltid ännu. Men jag fortsätter dejta och hoppas. Som den romantiker jag är…

  • Profilbild

   Singelpodden

   18 juni, 2016 at 18:53

   Jaaaaa klart HAN kommer ! Men som du säger, det kanske inte skiljer sig så mycket åt, oavsett ålder…