DEJTA ÖVER KULTURGRÄNSERNA
2623
post-template-default,single,single-post,postid-2623,single-format-standard,stockholm-core-2.0.9,select-theme-ver-6.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9444

DEJTA ÖVER KULTURGRÄNSERNA

I avsnitt 71 av Singelpodden pratade vi med Affe från Manligt & Skamligt om kulturella skillnader i dejting. Vi pratade rätt mycket om svårigheter och skillnader och kanske inte så mycket om vad som är positivt med att dejta över kulturgränserna. Det finns såklart positiva grejer också och jag har samlat fyra punkter från mitt eget huvud och diverse andra sammanhang nedan.

  1. Du får möjligheten att ”vidga dina vyer” som en säger. Att vara i en relation med någon utanför sitt eget kulturella sammanhang gör att en lär sig massa nya grejer.
  2. Din förståelse för andra människor ökar (troligen) när du introduceras i en ny kultur. Jag tycker att det som jag främst fått med mig är just en ökad förståelse för folk. Istället för att (som jag tycker många gör) tycka att ”alla är konstiga” lär man sig att det finns fler sätt att se på saker och mer än ett sätt kan vara rätt.
  3. Du kan lära dig delar av ett nytt språk (om du har ett språkintresse såklart). Jag har fått med mig oerhört mycket språkkunskaper genom ex-pojkvänner som jag aldrig haft annars.
  4. Du får möjligheten att äta/laga mat som inte ingår i din vanliga mat-repertoar.

Fyll på listan med fler positiva grejer i kommentarsfältet!