INTERVJU MED DANIELLA GORDON – DEL 2

Jag kände mig inte riktigt klar med den intervju som jag lyssnade på, på Morgonpasset i P3 med Daniella Gordon, relationsexpert i Gift vid första ögonkastet. Jag har tänkt rätt mycket på det där med urvalet som idag finns bland framtida partners. Med alla dessa appar och dejtingsiter ökar mängden av potentiella män eller kvinnor och det var också något fru Gordon påpekade, att det är inte alltid positivt utan kan faktiskt leda till mycket negativt.

Det vet ju alla vi som älskar lösgodis, och som går in i affären för att köpa hem lite en lördagskväll. Går en in på Hemmakväll möts en av 1000 olika sorter och en står där villrådig och förvirrad och vet inte ens vad en ska välja längre, TROTS att en mycket väl vet vad en gillar och längtar efter (alltid choklad, men glömmer oftast bort att köpa det när jag står där och väljer:() Likadant blir det säkert i dejtingvärlden.

”Vi tappar kontakten med oss själva i detta virrvarr av tusen människor i internetdejting och söker bekräftelse istället för att känna inåt och faktiskt våga tro och lita på de känslor vi känner”

Och inte bara är urvalet stort, vi har inget tålamod med de dejter vi faktiskt går på och träffar. Vi ger personen en dejt, vi avfärdar dom och letar vidare. HUR SKA EN VETA OM DET ÄR RÄTT PERSON FÖR EN OM EN INTE GER DOM TID? Det handlar ju i längden om en person som kan ge oss trygghet, glädje och kärlek och inte den där första förälskelsen som är underbar men också kan vara förödande. (Mer om det i ett annat inlägg.) Jag tror verkligen på att låta saker ta tid, våga tro att personen du dejtar, som i början gav dig en känsla av något speciellt kan växa och bli den där partnern du länge längtat efter.

Vad säger ni? Ger ni dejter tid?

2 comments

  • Profilbild

    Therese

    Hej! Tycker eran podd är så himla bra och så intressanta ämnen ni tar upp! Jag är själv singel sen många år och en sak jag tycker är svårt i dejtandet är just det klassiska att höra av sig efter dejter, vem ska höra av sig, när hör man av sig, hur ofta osv. Jag upplever att jag alltid träffar killar som i min uppfattning antingen hör av sig för lite eller på tok för mycket. Vad har ni för tankar kring det? Vore ett intressant ämne i podden tycker jag 🙂 /Therese

    • Tack för att du lyssnar Therese och toppenbra ämne för poddavsnitt:) Tycker också att det är svårt vem som ska höra av sig när och alla spel/regler ikring det😑

Comments are closed.