Vi fick ett mail  om en del av avsnitt 62. Nämligen den delen där vi pratade om ”situationship”. Det var inte helt glasklart vad som menas med just ordet situationship. Så jag tänkte att jag tar på mig att förklara.

Jag skulle säga att ett situationship är ett odefinierbart förhållande, eller ett förhållande som de båda parterna inte satt någon etikett på. Du träffar en person, ni börjar umgås, ni börjar hänga. Men istället för att efter ett tag säga att ni är ett par så börjar den ena parten markera att ni inte är ett par. Att ni fortfarande ”bara”  är vänner som umgås. Dock umgås ni mer än som vänner, ni sover ihop, ligger och gör allt det där andra som ett par gör MEN ni säger inte att ni är ett par.

I ett situationship pratas det aldrig om framtiden. Det pratas inte om att flytta ihop, besöka varandras familjer eller något av det där som par faktiskt gör när de bestämmer sig för att dela livet med varann. Och ni är inte exklusiva. Dvs en av parterna kanske fortfarande träffar andra, flirtar med andra och visar tydligt att ni inte är ett par.

situationship vs relationship