Det här med att komma på bra öppningsfraser på Tinder verkar vara något som alla som hänger på Tinder (eller andra dejtingappar för den delen) har mer eller mindre problem med. Jag vet inte varför det upplevs som så himla svårt egentligen? Det borde ju vara lite som att inleda en konversation med en främling i verkliga livet fast ca 100% lättare. Man får så mycket gratis på en dejtingapp som Tinder.

I och med att folk har bilder på sig själva där man (oftast) ser hur personen ser ut OCH vad hen gillar att göra så borde det ju vara en slam dunk. Att plocka upp på det som finns på bilderna känns som ett säkert kort som jag tror att alla uppskattar. Vad menar jag  med ”att plocka upp på det som finns på bilderna” undrar ni kanske? Jo, jag menar att istället för att skriva:

Hej! eller Ligga? eller Vad gör du? eller Tja!

Så kan man istället fråga om något som pågår på bilden.

Exempel på öppningsfraser på Tinder

Några exempel på olika scenarion nedan.

Exempel 1.

Person sitter med en öl i handen på alla bilder. Av detta kan man dra slutsats att personen gillar att dricka öl. Förslag på öppningsfraser:

– Har du testat ölspa?

– Vilken är bästa svenska ölsorten?

– Ska vi gå på ölprovning?

Exempel på ämnen att vänta med: Snacka om att alkohol är dåligt. Att en får ölmage av öl. Att öl är det äckligaste som en kan dricka.

Exempel 2.

Person tränar på samtliga bilder och beskriver sig själv som träningsälskande och använder fraser som ”get fit or die trying”, ” beast mode”, ”aldrig vila”, ”min resa räknas” osv. Av detta kan man dra slutsats att personen gillar träning. Förslag på öppningsfraser:

– Vilken är bästa Whey produkten på marknaden just nu?

– Kan du hjälpa mig med #beach2025?

– Hörde att *insert valfritt träningsevent* är den å den dagen. Ska du dit?

Exempel på ämnen att vänta med: Jag hatar och träna. Jag brukar äta MASSA kolhydrater och lever för allt med socker i. Jag har aldrig förstått det här med kvarg/chia/proteinshakes.

Exempel 3.

Person har bilder på härliga resmål med härliga vyer från länderlångtborta (ofta tillsammans med ett exotisk djur). Av detta kan man dra slutsats att personen gillar att resa. Några förslag på öppningsfraser:

– Topp fem bästa/konstigaste/härligaste/mest spännande resmålen?

– Vilken är drömresan?

– Jag har varit på samma ställe som på bilden (förutsatt att du nu varit på samma ställe som på bilden) och älskade/hatade det.

Exempel på ämnen att vänta med: Jag förstår inte varför man ens reser, bästa som finns är att vara hemma. Berätta om hur du hatat varenda resmål som du någonsin varit på. Fråga hur mycket personen klimatkompenserade för sin resa till Sydamerika förra året.

Vill du läsa om lite mer tveksamma öppningsfraser från Flashback kan du göra det här.