När man lever ensam är det inte alltid helt lätt att hantera dom praktiska sakerna i livet. Det är jobbigt att flytta på tunga saker, klia sig på ryggen just där en inte når, få tag på saker som är högt uppe (för oss som är korta) osv. Jag har själv inte jättemånga kvicka lösningar på saker men envisheten som jag besitter brukar göra att jag löser saker, även om det inte alltid är så smidigt eller går så fort. Dock funderar jag rätt mycket på saker som skulle underlätta livet för folk som lever i ensamhushåll i allmänhet. Trots allt funderande kommer jag inte fram till så värst mycket men några tips som jag kan bidra med är;

  • Få på sig klänningar som har dragkedja i ryggen–> knyt ett långt snöre i dragkedjan och dra upp dragkedjan med hjälp av snöret.

 

  • När det attackkliar på ryggen–> klia mot en valfri dörrkarm ungefär som Baloo. (förslagsvis INTE bland andra människor för jag har förstått att det inte alltid är socialt accepterar bahaha!).

 

  • Flytta på tunga möbler –> om det går att få in en filt/lakan under den tunga möbeln eller vad det är som ska flyttas går det att dra istället för att lyfta.

 

Min lista är i ärlighetens namn rätt skral men det GÖR INGET för Peggy Wang på Buzzfeed har satt ihop en lista med hela 24 punkter på saker en kan göra för att underlätta livet som ni kan ta del av här. Vi har en gemensam punkt (klänningen) men hon har listat en hel drös med andra grejer. Vissa saker skulle jag kunna testa och vissa saker är helt ointressanta för mig men ni kanske får lite inspiration!