Tidigare skrev jag om bra samtalsämnen för en första dejt och nu tänkte jag dela mina tankar om dåliga samtalsämnen för en första dejt. Vad ska man undvika för ämnen om man vill bli så glada som paret ovanför?

1. Ditt ex

Jag tycker inte att man ska ta upp sina tidigare relationer [eller ligg] på en första dejt. Vare sig man pratar positivt eller negativt om exet. Anledningen till att jag inte tycker att det passar på en första dejt är att det är så onödigt? Exen kommer att komma upp förr eller senare. Vid en första dejt vill man ju få känsla för personen man har framför sig och inte den personens gamla relationer.

2. Snacka skit om folk

Att snacka skit om personer oavsett vem är sjukt ocharmigt. Vissa människor verkar ha ett akut behov av att vara nedlåtande mot personer i sin närhet. Men det är definitivt inget man vill höra på en dejt.

3. Prata om kontroversiella ämnen

I inlägget om bra samtalsämnen skrev jag om hur klippet tog upp att det är bra att ta upp kontroversiella ämnen på en dejt. Jag har funderat mycket på det och tycker verkligen inte att det är bra att göra på en första dejt. Det kan bli så otroligt dålig stämning. Personligen tycker jag att första dejten kan vara lite mysig och sen kan man diskutera kontroversiella ämnen vid andra dejten kanske?

4. TMI – Too much information

Man vill inte få för mycket information på en första dejt. Snacka inte om dina toalettvanor, konstiga sjukdomar som du har/har haft eller obehagliga grejer som du har för dig. Blir det en seriös relation av första dejten kommer den där informationen komma fram förr eller senare.

5. Endast prata om dig själv

Det är en fin linje mellan att prata om sig själv i syfte att ge en ny person en bild av vem man är och att prata om sig själv för att man ÄLSKAR att prata om sig själv. Vissa människor kan icke vara tysta om sig själva, vad dom gör, hur fantastiska dom är osv. Tanken är säkert ofta god men jag dom flesta tycker att det är tröttsamt när någon bara pratar om sig själv hela tiden.