Jag fick en länk skickad till mig där det listas om vad en ska prata om på en första dejt. Det gavs en del tips och jag tänkte att jag skulle förmedla dessa vidare till er här med mina egna kommentarer.

1. Dela en hemlighet

Tydligen är det så att man får en känsla av samhörighet om man får ta del av en persons hemligheter. Jag förstår hur dom tänker men jag tycker ändå att man ska tänka på vilken hemlighet man delar med sig av. Blir det för konstigt/obehagligt/galet kanske dejten blir bortskrämd innan man hunnit dricka upp första ölen.

2. Prata om resor (men inte filmer)

Pratar man om favoritresemål eller ställen man besökt är sannolikheten större att det blir en andra dejt. Snackar man film är sannolikheten större att man blir oense och den andra dejten uteblir. Jag ställer mig frågan hur känsliga folk är angående sin filmsmak? Är det ens ett issue om man gillar olika filmer? Medans jag skriver detta inser jag ju att det såklart kan påverka. Om jag skulle dejta någon som tycker Wolf of Wallstreet är den bästa filmen som någonsin gjorts och har det som en temafilm i livet hade jag blivit jäkligt tveksam. Haha!

3. Prata om kontroversiella ämnen

I klippet säger dom att en hellre ska välja att prata om kontroversiella ämnen än tråkiga ämnen. Det blir såklart roligare/eldigare konversationer om en tar upp ämnen som är vattendelare. Jag tänker att det snabbt ger en bild av vilken typ av person man har att göra med men det kan också leda till att man blir ovänner direkt. Vet inte om man vill riskera det i första mötet med en människa?

4. Prata om din första sexuella upplevelse

Say what? Nej vet du vad jag skulle aldrig sätta mig och prata om något sånt på en första dejt? Jag är kanske pryd men tycker inte att det känns seriöst?

5. Behandla samtalet som en tennismatch

Dominera inte konversationen utan låt din dejt prata också. Detta kan jag bara hålla med om, ingen vill höra en monolog. Alla vill bli sedda och få känna sig som att personen en är på dejten med är intresserad.

Om ni vill se klippet i sin helhet gör ni det här.

Här kan du läsa Singelpoddens lista på dåliga samtalsämnen .