Vad är bästa maten att äta på en första dejt? Vi har tidigare delat några tips om vad man kan äta inför en dejt men vad man ska äta på själva dejten har vi inte pratat om.

Jag brukar alltid tänka att man bör undvika slabbig mat eller mat som gör man luktar eller mat som gör att magen blir kaiko. MEN så fel jag hade att tänka på såna saker. Hittade nämligen en artikel där det gavs en del tips.

Enligt artikeln skulle en tjej kunna beställa in en ordentlig köttbit för män tycker det är sexigt när en kvinna kan ”ta kontroll” på en stor stek. Listan fortsatte med att en inte ska skämmas för att äta pasta (?), vidare var sallad en bra grej att beställa in (som tjej) för då visar man att man är hälsosam.

Lax är tydligen också OK för då förstör man inte dieten som ”man jobbat så hårt med hela veckan”. Artikeln fortsätter med att OM du beställer in en hamburgare kan du be om att få den utan pommes för att visa din dejt att DU BRYR DIG OM DIN KROPP…

Ursäkta mig var tvungen och ta en paus och skrika in i en kudde.

Om det inte framgår av min ton var detta kanske dom SÄMST tipsen in the history forever.

Singelpoddens tips på bra mat under en första dejt

Fråga vad personen du ska på dejt med vill äta. Är det något som du också kan tänka dig äta så ät det. Om det inte är något du vill äta, försök komma överens om något som ni båda kan tänka er.

  • Maten bör vara god.

 

  • Det är bra om kostnaden på maten passar båda era plånböcker.

 

  • Ät vilken mat du vill.

 

Vad du inte bör göra

  • Håll inte på och kommentera negativt på maten ni äter.

 

  • Fat shamea inte din dejt.

 

  • Försök upprätthålla ett rimligt bordskick.