MEN VAD LÄSTE JAG NYSS?

Ramlade in på en text på Expressen Hälsoliv som hette ”Jag hittade kärleken i Kanada – via nätet”.

I texten berättar Zarah, 45 om hur hon fick kontakt med en man via Skype och det uppstod tyckte. Jättefint att kärleken sträcker sig över Atlanten hela vägen till en annan världsdel och.så.vidare.

Jag läste texten. Fick en dålig känsla i magen. Läste texten en gång till och inser att jag reagerar på flera olika saker. Bland annat följande:

”Jag visste att Mike hade en svartsjuk sida, men jag tänkte att han aldrig skulle behöva vara svartsjuk med mig. Tyvärr hade hans självkänsla tagit stryk under åren med hans exhustru, som ofta hade ­provocerat fram svartsjuka. I efterhand har jag förstått att han var svartsjuk och osäker, och han trodde att alla var ute efter mig. Själv såg jag aldrig om andra män tittade på mig, jag hade också ganska dålig självkänsla, jag trodde inte att det fanns män som tyckte om en kvinna som var så kurvig som jag var. Så Mike höjde också min självkänsla, vilket jag är otroligt tacksam för.”

..

Hade han inte varit så svartsjuk hade vi nog varit till­sammans än i dag. Han ville att jag skulle vara mer beroende av honom, mer ”klängig”, och inte så självständig som jag är. Jag hade eget företag och han tyckte att jag nätverkade för mycket på sociala medier. Han vet ju hur vi träffades, hans självkänsla tålde inte det. Jag kände mig allt mer bevakad av honom och han krävde mer eller mindre att jag skulle finnas vid telefonen när han var bortrest och ringde mig.”

Jag är oerhört glad att jag träffade Mike, han har vidgat mina vyer väldigt mycket. Han gjorde så mycket bra för min självkänsla.

Va? Va? VA?

”Hade han inte varit så svartsjuk hade vi nog varit tillsammans än idag.”

”Jag kände mig allt mer bevakad av honom.”

”Jag är oerhört glad att jag träffade Mike.”

Jag kanske tolkar texten helt fel men hur kan man vara glad över att ha träffat en människa som varit så svartsjuk så att relationen tagit slut? En människa som gjort att man känner sig bevakad? Hur kan det vara kärlek? Vad är det jag missar?

Min erfarenhet av svartsjuka partners är inte att svartsjuka är lika med kärlek. Vad tycker ni?

Relaterade Inlägg