INSE DITT VÄRDE TIDIGT!

Ibland funderar jag på hur det blev att jag tyckte mig själv inte vara värd mer i vissa situationer.
Jag tänker tillbaka på X1 som, när jag gjort slut med honom, ringde mig dagligen för att berätta vilken dålig och ful och hemsk människa jag var. Varför lyfte jag luren kan man ju undra? X2 som jag satt uppe på kvällarna och väntade in medan han var ute och roade sig. När han hörde av sig, OM han hörde av sig, fick jag ta bilen vid 3-rycket för att åka över och sova hos honom. Snällt av honom ändå. Eller X3 som hånglade med en annan tjej rakt framför ögonen på mig på nattklubben och som jag ändå förlät när han senare bad om ursäkt.

Vad är det i en person som låter en annan person göra såhär mot en? Hur kunde jag inte se och bara lämna när händelser som dessa uppstod? Emelie skrev i måndags om hur hon inte förstår hur hennes vänner kan låta sig bli behandlade så och jag vet att hon många gånger ifrågasatt mitt sätt att hantera mina ex eller dåvarande pojkvänner. Idag ifrågasätter jag också.
HUR KUNDE JAG?

Det finns ingen respekt eller kärlek från en partner som beter sig så, som behandlar en tjej så.
Varför väljer man då att stanna. Att stå ut? Att ta skiten?
Jag vet att när man är sådär tokkär, så är det svårt att se, svårt att ta in vad som faktiskt pågår men jag tror verkligen på att försöka tänka igenom sin situation. Känner man att det inte känns 100, att man upplever att man måste försvara sina kille inför vänner eller folk, att man ifrågasätter sin partners beteende och avsikter, då kanske det inte är det där förhållande du ska vara i?

Och verkligen fatta att man förtjänar att bli behandlad på bästa sätt, att INTE behöva vänta in den du dejtar för han är en timme sen, eller behöva gå hem från restaurangen ni bokat träff på, för att han inte dykt upp. Att inte våga säga allt du tänker eller känner för att du är rädd för vad svaret blir.

Hade jag fått gå tillbaka i tiden så hade jag velat träffa Sanna, 17 och då tagit henne i kragen och sagt, du förtjänar så mycket bättre än vad du tror. Du förtjänar respekt och riktig kärlek. Så när du märker att killarna du hänger med inte behandlar dig med det så drar du. Du drar jävligt fort, hör du det?

/Sanna

Relaterade Inlägg