HYR EN POJKVÄN

URSÄKTA MIG. I Kina och Japan finns det tydligen en hel drös med siter som erbjuder kvinnor att hyra en pojkvän. Say what säger ni? Say what säger jag med.

Jag kan inte svara på hur vanligt detta är eller hur utbrett det är men det jag kan säga är att detta är ett fenomen som faktiskt finns [källa internet]. Enligt vad jag har läst mig till är det så att om man är kvinna och singel i tillexempel Kina när man passerat 20 och närmar sig 30 anses man vara en ”leftover” (SOM jag relaterar ändå. Även om jag varken bor i Kina eller är under 30) och för att slippa press och frågor från familj/släkt/vänner så kan man alltså hyra in en pojkvän för några timmar eller dagar. Som jag förstår det handlar det inte om att tjejerna köper sex utan mer sällskapet och paus från en massa tjat.  Ni kan se ett reportage om en tjej i Kina som behöver hyra en pojkvän här.  I en text angående detta ämne i Japan som ni hittar här kan man läsa att det även är hemmafruar som köper sig sällskap av en man för att gå och shoppa, käka middag och typ hänga (?). I den japanska tjänst som de skriver om i texten kan man också välja på olika nivåer av kille; Fresh, regular och special…

Jag tycker att detta koncept låter helt galet. Jag vet såklart att det finns alla möjliga typer av eskortservicehistorier där ute och jag är inte dummare än att jag också förstår att folk använder det annars skulle det ju inte finnas. Men att ta hem en VILT främmande människa till släktmiddagen som man har HYRT för att låtsats vara en pojkvän är väl att ta ett jättelångt steg utanför boxen som jag kallar rim och reson? Sen tänker jag att  även om de säger att det inte handlar om sex undrar jag i mitt stilla sinne om det inte ändå lätt blir så? Folk cashar in extra för en extraspecialmysdate?

Tror ni detta skulle vara en tjänst som skulle funka här i Sverige?

Relaterade Inlägg