SURA DUDES PÅ STAN

För nån helg sen var jag och en vän ute på en bar. Under kvällen fick vi uppleva två olika människors approach till livet (och med livet menar jag det sociala samspelet i en bar). Jag förvånas väldigt sällan över folks beteende men denna kväll blev jag förvånad hela TVÅ gånger.

Förvånad Emelie del 1

Vi satte oss i baren bredvid en kille som visade sig vara amerikanare på semester. Jag pratade knappt alls med honom men min kompis och han snickesnackade lite till och från under kvällen. Efter ett tag beställde han in varsin drink till oss. Vi blev båda förvånade då han inte raggade och hade fullt upp med en annan tjej i en annan del av baren. Han var helt enkelt trevlig och ville sprida lite härlig stämning omkring sig. För mig var det lite som att vi hamnat i ett parallellt universum. En okänd man som bjuder på drinkar utan att kräva något tillbaka händer lixom inte. Hoppet för mänskligheten tändes till och med för en liten stund.

Förvånad Emelie del 2 (samma ställe men en annan kille)

Kille kommer fram och mumlar om att han ska köpa något att dricka till oss. Vi hade haft noll interaktion med denna människa under kvällen som gått. Vi tackade nej då vi inte ville ha något mer. Killen fortsätter mumla lite till. Sen blir han arg. Jättearg. Han blir alltså arg för att han inte får köpa dricka till två människor som han aldrig sett förut, aldrig pratat med och aldrig mer kommer att prata med. Ska jag vara helt ärligt blev jag egentligen inte jätteförvånad över denna killens reaktion. Han reagerade som dudes en inte känner på ett uteställe ofta gör.

Blir man erbjuden en drink och tackar nej blir det sura miner. Blir man bjuden på en drink och går direkt blir det sura miner. Blir man bjuden på en drink och bara pratar en stund blir det sura miner. Jag skulle säga att det blir sura miner i alla scenarion utom om man står kvar och snackar tills öronen ramlar av.

Har ni stött på dessa sura dudes eller är det bara jag som haft otur?

Relaterade Inlägg