ATT SÄGA NEJ

Hörde ett avsnitt av podden Handen på Hjärtat där de snackade om varför tjejer ger ut fel nummer till killar. Som jag tolkade diskussionen hade killarna som driver podden svårt att förstå varför tjejer inte bara säger nej när jobbiga killar ber om nummer. Från mitt perspektiv har jag svårt att förstå varför Handen på Hjärtat gänget har svårt att förstå varför tjejer ger ut fel nummer istället för att säga nej. När man är ute och det är någon jobbig typ som inte ger sig är det ibland det enda sättet att bli av med dem. Det kanske är svårt som kille att sätta sig in i denna situation som jag tror många tjejer ställs inför någon gång i livet?

Givetvis borde det vara så att man bara ska kunna säga nej men jag tycker att det finns oändligt många exempel på när ett nej faktiskt inte godtas. Det finns vissa situationer (mest när alkohol är inblandat) när jag till och med kan tycka att det blir obehagligt om man försöker avstyra någons intresse. När det inte räcker med ett nej finns det 3 vägar jag väljer mellan:

  1. Skylla på att man har en pojkvän. (hjälper oftast)
  2. Ge ut ett falskt nummer. (så personen i fråga nöjer sig och går)
  3. Bli riktigt otrevlig. (kan funka men det blir så oerhört dålig stämning vilket jag tycker är jobbigt)

Jag har läst artiklar från USA där tjejer blir trakasserade, attackerade och till och med mördade när de avisar män som försöker ragga på dem eller få deras nummer. Även om det kanske inte har gått så långt här (vad jag vet) så känns det som att det är en del av samma problem eller hur jag ska uttrycka det. Många kvinnor känner en rädsla för vad som ska hända när de bara säger nej ”utan anledning” och därför ger folk ut falska nummer eller skyller på pojkvänner eller liknande.

Vad tycker ni om detta? Känner ni igen er eller har ni någon annan erfarenhet?

 

2 comments

  • Profilbild

    Maria

    Jag håller helt med dig, hellre ljuga om pojkvän eller ge falskt nummer än att ett rent nej, har mött bade den ena och den andra som blir riktigt otrevliga, nästan som man är rädd för dom.

    • Eller hur! Tror nästan alla har råkat ut för det någon gång:(

Comments are closed.

Relaterade Inlägg