LÄSARFRÅGA!

Hej Singelpodden! Har följt er under en period och era tankar är verkligen intressanta och peppande! Tänkte kolla om ni skulle kunna ta upp ett ämne som jag har mycket funderingar kring. Det är nämligen så att alla tips man får för första dejten är att försöka hålla det kort och bestämma sedan om man vill ses igen. Men hur ska man göra om det är väldigt långt avstånd mellan parterna? Att åka fem timmar för en fika känns lite tokigt samtidigt som man förstår ”riskerna” med en övernattningsdejt. Kanske era följare skulle kunna dela med sig av kloka erfarenheter i frågan? Tacksam för hjälp! /P

Hej! Vad roligt att du hittat hit och lyssnar och läser:) Min första tanke när jag läser ditt mail är, kanske boka in dig på något hotell/vandrarhem där hen bor och träffa hen på en middag på restaurang? Iom avståndet kan en fika kännas lite väl kort men en middag är lite längre men ändå inte 8 timmar hemma hos en person man insåg sig inte klicka med/komma överens med/känna sig bekväm med. Och köra hem dagen efter? Att köra 10 timmar för en dejt känns långt men jag tycker att känns hen värd att hälsa på så kan det vara värt att göra en övernattning. Men en trygg övernattning på hotell/vandrarhem eller kanske via airbnb? Kanske känner du någon som har någon vän där hen bor? Eller be hen möta dig halvvägs? Så att inte du behöver ta dig hela vägen, utan ni möts på en restaurang mitt emellan era hemstäder?

Vad säger ni läsare om detta? Har ni några erfarenheter eller tips kring detta?

/Sanna

image

4 comments

 • Profilbild

  Tina

  Om ni ses halvvägs så visar båda två vilja och intresse att ses och inte bara en person som ”offrar” sig. (I en stad där du känner någon el har med dig två förkläden som sitter ngr fik bort kanske…)
  Anternativt att du tar med dig två kompisar och åker på ett äventyr med dem, de två kan hänga tillsammans när du går på dejt och om dejten blir misslyckad så har ni iaf haft en kul kompisresa 🙂 Men åk inte dit ensam med avsikt att bo hos dejten, det är skillnad på att vara äventyrlig och dumdristig.

 • Profilbild

  P

  Tusen tack för kloka synpunkter! Nu har jag några alternativ att välja emellan. 🙂

  Måste också tillägga att jag är väldigt försiktig som person (definitivt inte äventyrlig!) och har naturligtvis googlat personen i fråga både en och två gånger. Sedan finns det förstås inga garantier att det klickar när man väl träffas, men när vi chattar eller hörs på telefon känns allt helt rätt! Man kanske borde våga mer… 🙂

  • Det är bra att vara försiktig men jag tror på att våga men inte utsätta sig för onödiga risker.
   Lycka till! Hör gärna av dig och berätta hur det gick! =)=)=)=)

   //Sanna

 • Profilbild

  Elin

  Jag skulle aldrig våga åka å sova över hos någon på första dejten! Men sen är jag inte så äventyrlig heller. Kanske kan vara värt att våga köra på bara:)

Comments are closed.

Relaterade Inlägg